METROSTARS PALASI SORVIN ÄÄREEN

29.6.2009

Valmentaja Markku Pehkonen valmistaa joukkuettaan syyskierrokseen. Lähimpänä kuuntelee Asko Hyttinen.
Valmentaja Markku Pehkonen valmistaa joukkuettaan syyskierrokseen. Lähimpänä kuuntelee Asko Hyttinen.

MetroStarsin kesäloma loppui aikaisemmin kuin koskaan joukkueen historiassa. Pelaajat palasivat harjoituskentälle kolmen viikon tauon jälkeen, kun yleensä paluu on tehty vain noin viikkoa ennen ensimmäisiä syyskierroksen pelejä. Joukkue harjoitteli tänään ja harjoittelee pari viikkoa Castrenissa, kun edustusjoukkue on Heinäpäässä hakemassa vierasotteluihin ruohotuntumaa.

Metrolaiset löysivät innokkaasti ja runsaslukuisesti tiensä Castrenin tekonurmelle, jossa ensimmäisissä syyskauden harjoituksissa oli kaksi maalivahtia ja tusinan verran kenttäpelaajia, osa omia ja osa vierailevia tähtiä. Ryhmässä onkin aistittavissa uudenlaista tekemisen intoa, jota aikaisempina vuosina ei ole ollut.

"Mukava nähdä, että kesä-heinäkuun vaihteen harjoituksissa on miehiä mukana", valmentaja Markku Pehkonen iloitsi.

Pehkonen lähtee luottavaisena luotsaamaan joukkuettaan syyskierrokselle ja tavoitteetkin ovat selvät. Kevätkierroksen seitsemän pisteen saldon on kasvettava huomattavasti.

"Kevätkierrokselta pitää parantaa. Se on ihan selvää. Syyskierrokselle lähteminen on onneksi helpompaa, kun kaikki tietävät mitä on tulossa ja pelauttamistakin on helpompi miettiä."

Pehkonen ei järin halunnut muistella kevätkierroksen tapahtumia. Omissakin käsissä olleita pisteitä valui käsistä niin tuurin, kapean ringin, muuttuvien kokoonpanojen kuin viime hetkellä puikkoihin tarttuneen valmentajan kokemattomuudenkin vuoksi. Työnteko on kuitenkin tuottanut tulosta.

"Peli on parantunut koko ajan loppua kohti. Ennen taukoa pelasimme sarjan parhaita joukkueita vastaan hyvät pelit", Pehkonen muistelee Ajaxin kaatoa (2-0) ja pistejakoa Kajaanin Spartakin kanssa (1-1).

Syyskierros avautuu MetroStarsin osalta kahdella vierasottelulla. Ensimmäinen kohtaaminen on tulevan kannalta äärimmäisen tärkeä, kun Metro on Oulun Reippaan vieraana tiistaina 28. heinäkuuta. Vain kaksi päivää tästä ja bussi suuntaa Pudasjärvelle, jossa MetroStars kohtaa jo kerran kaatamansa FC Kurenpojat.

Haastavinta aikaa pelimotivaation kannalta lienevät sarjan viimeiset kierrokset, sillä MetroStars joutuu kahden viikon tauolle ennen viimeistä kierrosta. Tauko johtuu FC Raahen luopumisesta, joka aiheutti yhden pelin putoamisen pois juuri ennen päätöskierrosta 26. syyskuuta.

Pelaajiston suhteen MetroStars on markkinoilla hereillä jo ensi kauttakin silmällä pitäen. Yksi muutos on varma, kun talven ja alkukesän Suomessa viettänyt espanjalaistoppari Jose Martinez Cárcamo palasi viime viikolla kotimaahansa ja jatkanee pelaamistaan vanhassa seurassaan. Joukkue on mahdollisesti saamassa puolustukseen kaksi uutta nimeä, jotka ovat olleet alkukauden telakalla erinäisistä syistä.