TAISTELU VAASASSA EI TUONNUT LISÄPISTEITÄ

9.12.2021

Niin lähellä, mutta niin kaukana. Pelkkä luu käteen Vaasasta.

OPAn hupibussi starttasi matkansa kohti Vaasaa varhain sunnuntaiaamulla. Pelimatkan kohokohdaksi ei jäänyt maalivahti Miko Pappisen sekavampaakin sekavammat instagramiin laitetut tarinat, vaan ABC:n noutopöydän joululounas!

Siihen nähden nälkää jäi kentälle vielä yllättävänkin paljon, että jokainen janari oli vetänyt urheilijan tavoin kilotolkulla kinkkua ja porkkanalaatikkoa vatsan pohjalle. OPA nimittäin siirtyi ottelussa kuin varkain 0-1 johtoon 13. peliminuutilla Teemu Mattilan ampuessa pallon maalin kattoon vastustamattomasti ohi debyyttiotteluaan Ykkösessä pelanneen Konsta Jylhän.

Ensimmäinen jakso voitaneen ilman värilaseja kyllä antaa KIISTOlle. Toisaalta myös OPAn valmennuksen luoma pelisuunnitelma toimi ja oma-alue pidettiin tiiviinä, vetoja blokattiin ja Miko maalilla napsi blokkejen ohi tulleita vetoja kiinni. Kokenut ja rutinoitunut sarjajohtaja loihti kelvollisia paikkoja useita ja lopulta yksi lukuisista tonteista painuikin verkon perukoille aivan jakson viime minuuteilla. Noin sata vuotta jo Futsalia dominoinut Matias Träskbäck ampui OPAn jalkaviidakon läpi aivan järkyttävän ovelan kärkkärin etukulmaan ohi Miko Pappisen. OPA ei ihan saanut pallollista peliään rullaamaan ensimmäisellä jaksolla, mutta muutamia puolittaisia paikkoja saatiin loihdittua, jotka Konsta Jylhä selvitti nuoruuden intoa puhkuvilla jalkatorjunnoillaan.

Toisella jaksolla peli jatkui hyvin samanlaisena. KIISTO oli lievästi niskan päällä ja OPA yritti iskeä vastaan. Maalipaikoille pääseminen pienellä Vaasan kentällä tuotti kyllä sinimustille suuria ongelmia, etenkin kun kotijoukkue puolusti erinomaisesti.

KIISTO pääsi lopulta johtoon noin 33 peliminuutin kohdalla, asialla jälleen Träskbäck. Maali syntyi komealla kuljetuksella muodon keskelle ja millintarkka sijoitus ristikulmaan tolpan juureen.

OPA kuitenkin kuittasi tilanteen jo puoli minuuttia myöhemmin takaisin tasoihin komean syöttökuvion päätteeksi. Juhani Strid tälläsi pallon ykkösellä aivan yläkulmaan. Eroottinen osuma.

Yksikin piste olisi ollut loistava tulos kaikki ottelunsa voittaneesta KIISTOsta. Kuitenkin OPAmaisesti hävittiin sitten ottelu aivan loppuminuuteilla, kun KIISTOlle tuomittiin rankkari, ehkä näin sinimustien lasien läpi katsottuna kyllä todella kevyesti ja tapahtuiko rike edes 6m kaaren sisällä, mutta näitä tulee kauden aikana varmasti molempiin suuntiin. Toki tästä jäi nyt kyllä vähän ikävä maku suuhun.

Matias Träskbäck ampui pallon voimalla yläkulmaan kuudesta metristä. OPA haki tasoitusta reikäpaidan avulla. Huippupaikoille pääsy oli pelin kuvan mukaisesti hankalaa ja loppulukemiksi jäivät 3-2 KIISTOlle.

Pallollinen pelaaminen ei ollut sunnuntaina aivan parhaalla tasolla, mutta asenne oli joka pelaajalla erittäin hyvä. Samanlaisella puolustamisella, asenteella ja pienellä hyökkäyspelin viilaamisella tullaan ottamaan vielä iso kasa pisteitä tällä kaudella.

KIISTOn parhaaksi valittiin hatullisen tehnyt Träskbäck ja OPAlta maalivahti Miko Pappinen.