CASTRENISSA VIETETÄÄN JUHANNUSJUHLIA

16.6.2009


Suomi laskeutuu pikkuhiljaa juhannuksen viettoon, kun keskikesän juhlan aattoon on enää kolme yötä. Kakkosen lohkoista C on jo hiljentynyt lomapuuhiin lukuunottamatta FC OPA:aa ja GBK:ta, jotka kohtaavat Castrenissa huomenna klo 18:30 alkaen.

Sääennuste lupaa taas vähintään sadekuuroja, mutta toivottavasti paikalle löytää useampikin kuin viime sunnuntaina, jolloin JBK-ottelun 176 katsojaa sivusi kauden ennätysyleisöä. Myös Virkiää vastaan katsomossa oli tasan saman verran päitä. Kilpailua ainakin riittää, sillä huomenna Oulussa on niin naisten kuin nuorten futista ja Kolmosenkin otteluita samaan aikaan.

Yllättävän monet veikkasivat ennen kauden alkua GBK:ta sarjakärkeen kuuluvaksi, vaikka joukkueen nimilistan perusteella selvä nuorennusleikkaus on menossa. Aivan näin vaatimatonta alkua kukaan tuskin osasi odottaa, sillä GBK on valahtanut putoamistaisteluun.

C-lohkon tasaisessa häntäpäässä on seitsemän joukkuetta kahden pisteen sisällä. GBK on niukasti putoamisviivan yläpuolella seitsemällä pisteellään. FC OPA puolestaan johtaa sarjaa 25 pisteellä, jotka ovat kertyneet kahdeksasta voitosta ja viimeksi sunnuntaina tulleesta tasapelistä. OPS väijyy FC OPA:n päänahkaa pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Huonosta sarjasijoituksestaan huolimatta GBK on pelannut myös hyviä otteluita, mutta maalinteossa on ollut ongelmia ja välillä tuurikin on tuntunut kokkolalaisjoukkueen hylkäävän. Pahiten huomisia vieraita ovat tölväisseet OLS, joka nousi kotikentällä kahden maalin tappioasemasta voittoon, ja Virkiä, joka löi GBK:n kotonaan 1-0 raitapaitojen selvästä dominoinnista huolimatta.

Oulussakin peliurallaan käyneen valmentaja Reijo Timosen harmiksi myös OPS otti Kokkolassa voiton, vaikka se pelasi tunnin vajaalla. Ainoa maali syntyi ottelussa opsilaisen vedon muutettua onnekkaasti puolustajasta suuntaa.

Maalinteko-ongelmista joka tapauksessa kertovat myös tilastot, sillä GBK on tehtyjen maalien listalla vasta toiseksi viimeisenä. Huonommin on osunut vain sarjajumboksi valahtanut PK-37, jolla on seitsemän tehtyä osumaa. Sen sijaan GBK:n puolustus on pelannut huomattavasti paremmin. Vain viisi joukkuetta on päästänyt C-lohkossa vähemmän maaleja kuin GBK.

Tilastot ja keskinäisten otteluiden historia povaakin FC OPA:n sekä GBK:n keskinäisestä kohtaamisesta vähämaalista. Joukkueet ovat olleet vastakkain neljä kertaa, joista yhdessäkään ei ole tehty kolmea maalia enempää voittajan saatua korkeintaan kaksi osumaa.

GBK:n pelaajalistalta kannattaa poimia muutama mielenkiintoinen nimi. Sen maalivahtina pelaa aikanaan OLS:n veräjää vartioinut Teemu Parpala, joka on samalla joukkueen kokenein pelimies. GBK:ssa pelaa myös AC Oulusta vuodelta 2005 tuttu brassi Vitao eli Vitor Rodriques de Almeida.

Seuran uusiin vahvistuksiin kuuluu topparina tai keskikentällä pelaava Marcelo Machado, joka teki ensiesiintymisensä sunnuntaina GBK:n kaadettua cupissa PK-37:n. Machadon mahdollinen anti on täysi arvoitus, mutta miehiä GBK oman tiedotteensa mukaan kaipaa, sillä runkomiehiin kuuluva Mattias Ainasoja on eturistisidevaivan vuoksi koko kauden poissa. Lisäksi ArPa eli Armeijan Pallo vie mennessään neljä raitapaitajunioria.

FC OPA:n pelaajatilanne ei ole muuttunut miksikään, vaan entiset poissaolijat jatkavat pelin katselua katsomosta. Vaihtopenkille riittää kuusi pelaajaa, kun pienten vaivojen kanssa tuskaillut Ville Lindgren palaa kokoonpanoon. Muut vapaaksi jäävät pelurit eli Erik Isohookana ja Joni Kauppila edustavat huomenna Tervareita. Ässiä on hihassa parikin kappaletta. Ne selviävät huomenna Castrenissa klo 18:30 alkaen.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

06.07.2008KakkonenGBK - FC OPA2-0 (0-0)
21.09.2008KakkonenFC OPA - GBK1-0 (0-0)
14.02.2009HarjoitusGBK - FC OPA2-1 (2-0)
04.04.2009HarjoitusFC OPA - GBK0-1 (0-0)