KANTO, JOHON FC OPA KOMPASTUI

14.6.2009

JBK menee 2-1 johtoon.
JBK menee 2-1 johtoon.
Olli Laukkasen maali pelasti pisteen.
Olli Laukkasen maali pelasti pisteen.
Mamadou Konate panee Alexei Eremenkon kahville. Taustalla tilanteen toteaa Mathias Kronholm.
Mamadou Konate panee Alexei Eremenkon kahville. Taustalla tilanteen toteaa Mathias Kronholm.
Janne Mahlakaarto pyytää pelivinkkejä yläkerrasta.
Janne Mahlakaarto pyytää pelivinkkejä yläkerrasta.

FC OPA - JBK 2-2 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

 

"Suoraan sanottuna täyttä paskaa", latasi päävalmentaja Jyrki Kylmälä FC OPA:n 2-2 (1-1) tasapeliin päättyneestä ottelusta JBK:ta vastaan.

FC OPA on jo viimeisessä kolmessa-neljässä ottelussa päässyt melko helpolla ennen kuin ajovalojen vaihto parkkeihin kostautui sarjajumboa vastaan. Viime viikkoina Vaajakoskelta lähtien FC OPA:n ei ole tarvinnut laittaa kaikkea peliin kolmen pisteen saamiseksi. Virkiän esityksen saa osittain anteeksi väsymyksen takia ja Blackbirdin olisi voittanut vaikka konttaamalla, mutta nyt sarjataulukkoon vilkaisu vei voiton kurista, järjestä ja asenteesta.

Castreniin kaatosateesta huolimatta saapunut kauden ennätysyleisö ei saanut rahoilleen vastinetta, kun erityisesti kokeneempi kaarti petti pahemman kerran. Surullisin päivä oli maalivahti Jani Luukkosella, jonka peli meni totaalisesti penkin alle.

Avausmaalissa kokenut veräjänvartija yllätettiin pahemman kerran, kun Luukkonen oli rangaistusalueen rajalla ja JBK:n Alexander Nechaev nosti keskiympyrästä pallon yli maaliin. Vastaus tuli jo kolmen minuutin kuluttua, kun Janne Mahlakaarto täräytti Sami Hyvärisen keskityksen haltuunoton ja pikku harhautuksen jälkeen ohi Jesse Östin.

Kivuliaasta herätyksestä ja tasoihin ryhdistäytymisestä huolimatta jotain kuitenkin puuttui ja jäi puuttumaan loppuun asti. Hyökkäysvoimasta kertoo mm. FC OPA:n voittamat kulmapotkut 13-1, mutta jos niistä yksikään ei tuota tulosta, voidaan peiliä puhdistaa lasinpesunesteen kanssa pölystä. Niin luokattomia erikoistilanteet olivat.

Myös vierailla oli omat paikkansa ja tuhannen taalan sellaisia oli ottelun toisella puoliajalla kolme. Vuoron perään Staffan Svenlin, David Nyman ja itse Alexei Eremenko kävivät epäonnistumassa. FC OPA:n paikkoja on nyt turha luetella, mutta eniten harmittaa Mamadou Konaten epäonnistuminen. Välillä tuntuu, että norsunluurannikkolainen tarvitsee turhan monta paikkaa yhteen osumaan vai kostautuiko Blackbirdin kustannuksella herkuttelu nyt tällä tavalla?

Tämän päivän esityksessä täytyy ihailla Titi Essomban työmoraalia, vaikka oma osuutensa kurittomassa ja itsekkäässä pelissä oli hänelläkin. Essomba jaksoi pinkaista monenkin pallon perään ja uskaltaa kysyä, kuinka moni pelaaja koko maassa käy hakemassa puolentoista metrin korkeudella sekä puoli metriä päätyrajasta olevan pallon ja tekee siitä vielä maalipaikan. Ei moni.

Toisen puoliajan maalit syntyivät melkein peräkanaa ja molemmat vapaapotkujen jälkitilanteista. Ensin JBK meni uudelleen johtoon, kun sivurajalta annettu vapaapotku leijaili takatolpalle. Peliväline käväisi ensin Ilya Vaganovilla ja loppujen lopuksi sekä Sami Hyvärinen että osuman nimiinsä saanut Mathias Kronholm liukuivat samaan palloon. Loppulukemat sinetöi Olli Laukkanen, joka puski Leonardon kulmalipulta antaman vapaapotkun verkkoon.

FC OPA:n valmentaja Jyrki Kylmälä oli melko myrtynyt ja ruoski suojattejaan kovin sanoin. Hänen mukaansa joukkueen esitys oli kuriton, haluton ja itsekäs.

"Tasoitusmaaliin asti olimme määrätietoisia, fiksuja ja pelasimme joukkueena. Peli oli luovaa ja nopeaa", Kylmälä kertasi hyviä hetkiä.

"Sen jälkeen peli hidastui ja aloimme voittamaan peliä yksilöinä. Joukkuepelaamisesta ei ollut hajuakaan."

Selityksen makua ei ollut piiruakaan, vaan Kylmälä hoksasi kiittää oikeanlaisen pelin pelannutta vastustaajaakin.

"Täytyy olla onnellinen, että saimme edes yhden pisteen. Täytyy nostaa JBK:lle hattua. Se pelasi niin, kuin meitä vastaan pitää pelata."

Päävalmentajan suunnitelmissa oli lyödä painetta OPS:n suuntaan, sillä FC OPA on pitkälle kesään yhden ottelun edellä. Tälle viikonlopulle ja ensi viikolle oli tilaisuus repiä kuuden pisteen kaulaa, mutta nyt se on enimmillään neljä ja pienimmillään jopa yksi.

Keskiviikkona pelattava koitos GBK:ta vastaan vie FC OPA:n kahden ottelu karkumatkalle. OPS kaventaa sitä 28.6. kotiottelulla VIFK:ta vastaan ja tasoittaa vasta Lapuan vierailulla heinäkuun lopussa.

Huonossa päivässä on aina jotain hyvääkin. Ensinnäkin tämä oli hyvä opetus, että jokaiseen peliin sarjataulukosta huolimatta täytyy mennä sata lasissa. Siitä täytyy myös ammattimiehiäkin joskus muistuttaa. Toinen posiitiivinen asia on se, että ensimmäisen pistemenetyksen odottaminen loppuu nyt. Se on tosiasia eikä enää silloin, kun pelataan todella tärkeistä pisteistä.

Loppuun vielä ansaitus kehut alati tulilinjalla oleville erotuomareille: Simo Kivarin johtama kolmikko oli tänään kentän paras osapuoli. Yhtä pieleen mennyttä kulmaliputusta lukuunottamatta tuomaristo suoriutui tehtävistään kympin arvoisesti.

 

 

 

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

 

Su 14.06.2009, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - JBK

2-2 (1-1)

10. 0-1 Alexander Nechayev 
13. 1-1 Janne Mahlakaarto 
78. 1-2 Mathias Kronholm 
82. 2-2 Olli Laukkanen 
Yleisöä: 176 
Erotuomari: Simo Kivari 

 

 

Avauskokoonpano 
HUOVINEN Juha-Matti-36
HYVÄRINEN Sami 
KAUPPILA Janne 
KONATE Mamadou 
KUUSIRATI Toni-75
LAUKKANEN Olli 
LUUKKONEN Jani (mv) 
MAHLAKAARTO Janne 
MOSCHETTO Leonardo Florido 
SAARELA Harri 
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
ESSOMBA Titi+36
MAKOWSKI Ari 
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) 
SASSI Juho 
SOHLO Joonas 
YRJÖNHEIKKI Janne+75

 

 

PalkinnotRaati
1 (3p) Janne Mahlakaarto (FC OPA)Mikko Isokangas
X (2p) Alexander Nechayev (JBK)Jorma Kudjoi
2 (1p) Ville Väisänen (FC OPA)Sami Kujansuu
FC OPA: Janne MahlakaartoPalkinnot
JBK: Alexander NechayevOulun Vilske