MIESTEN KAUSI 2020-2021 VALMENTAJAN NÄKÖVINKKELISTÄ

5.5.2021

Kauteen valmistautuminen joukkueena aloitettiin jo kesäkuussa muutamien pallotreenien ja fysiikkaharjoitusten kanssa. Toden teolla valmistautuminen alkoi elokuussa ja iso kiitos pitää jätkille antaa, että porukka oli hyvin mukana heti alusta asti.

 

Edellisvuosien tapaan harjoituspelit olivat kovia joukkueita vastaan, kun näissä kohdattiin FC Kemi, ToPV ja AS Moon. Kaikista peleistä tuli tappiot, mutta näistä saatiin kyllä hyvää palautetta omasta tekemisestä. Toki tulevaa ajatellen olisi hyvä pelata myös pelejä hiukan heikompia vastustajia vastaan, että omaa hyökkäyspeliä päästään harjoittelemaan enemmän.

 

Itse kausi alkoi aivan hyvin, kun Tervareita vastaan pelattiin tasan ja VeHu voitettiin. Toki molemmista peleistä jäi vähän hampaankoloon, että aivan parhaaseen ei pystytty. Näiden pelien jälkeen alkoi kuitenkin loukkaantumiskierre, mikä ei voinut olla vaikuttamatta peleihin. Aikalailla koko kauden meillä oli 5-6 pelaajaa sairastuvalla ja aina yhden parantuessa toinen loukkaantui. Hyvin kaudesta kertoo myös se, että lopulta ainoastaan kauden kahteen ensimmäiseen peliin ja viimeiseen peliin FC Kurenpoikia vastaan saatiin täysikokoonpano nimettyä. Oman haasteensa joukkueelle aiheutti kahden maalivahdin muutto pois paikkakunnalta ja tämä lopulta, johti siihen, että vieraspelissä Ville Halosen loukkaannuttua alkulämmittelyssä jouduttiin laittamaan kenttäpelaaja maaliin.

 

Kaudessa oli paljon haasteita, mutta myös paljon positiivista. Peli meni taas askelia eteenpäin ja maalipaikkoja saatiin luotua riittävästi. Itse maalinteko kuitenkin tökki oikeastaan koko kauden ja toki omissa kolisi myös liian usein. Varmasti omiin maaleja olisi tullut vähemmän, kun oltaisiin onnistuttu tekemään maaleja luoduista paikoista. Tällä oltaisiin saatu vastustajalta suurinta intoa pelistä pois ja meille hyvää fiilistä peliin, mikä olisi varmasti kantanut puolustuspelaamiseen.

 

Kausi päätettiin putoamiskarsintoihin FC Kurenpoikia vastaan. Tämä sarja hoidetiin tyylikkäästi yhteismaalein 11-2, eikä epäselvyyttä jäänyt kumpi näistä joukkueista kuuluu Ykköseen. Suuri kiitos ja kumarrus porukalle kuinka hienosti tuo hoidettiin. Asetelma oli todella haastava, lähteä pelaamaan noita pelejä, kun fiilis oli jo se, että kausi saisi päättyä ja pitkään arvottiin tuleeko niitä karsintoja vai ei. Otettiin kuitenkin heti sarjan päätyttyä  viikko taukoa ja sen jälkeen kahden viikon hyvä valmistautumisjakso peleihin. Tämä ainakin tuloksen perusteella oli oikea ratkaisu.

 

Kausi päätettiin lopulta kolmeen peräkkäiseen selkeään voittoon ja toivottavasti tämä kantaa tulevalle kaudelle. Nyt pidetään ansaittua lomaa ja juhannuksen jälkeen aloitetaan pikkuhiljaa treenaaminen. Varsinainen totisempi valmistautuminen kauteen starttaa elokuussa.

 

Kiitokset kaudesta kaikille joukkueenjäsenille, vastustajille, yhteistyökumppaneille ja mukana eläneille! Toivotaan, että kaudella 2021-2022, voidaan ottaa yleisöä peleihin uuteen hienoon halliin!!