TUHLAILLENKIN KOLME PISTETTÄ

23.5.2009

Leonardo maalasi pilkulta.
Leonardo maalasi pilkulta.
Ari Makowski pelasi ensimmäisen Kakkosen ottelun tällä kaudella.
Ari Makowski pelasi ensimmäisen Kakkosen ottelun tällä kaudella.
Titi Essomba oli taas kentän paras.
Titi Essomba oli taas kentän paras.
Olli Laukkanen palkintoraadin onniteltavana.
Olli Laukkanen palkintoraadin onniteltavana.

FC OPA - Virkiä 4-1 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

 

 

FC OPA:n syömähammas oli terävänä peliruuhkasta huolimatta, kun sarjanousija Virkiä vieraili Castrenin kentällä Oulussa. Vähän normaalia enemmän pureksittavaa lapualaisvieras aiheutti, sillä Virkiä sitkutteli aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti hyvin tasaisissa lukemissa ennen kuin FC OPA meni menojaan maalein 4-1 (1-0).

Härkäviikko näkyi kuin näkyikin FC OPA:n otteissa askeleen oltua tavallista painavampi, mutta aivan kävelyksi peli ei sentään mennyt. Vauhdin sijasta ilahduttavan runsaslukuiselle kotiyleisölle tarjoiltiin tukuittain makoisia maalintekopaikkoja, joista viimeistely FC OPA:lla ontui pahemman kerran.

Heikoin tuuri oli Janne Mahlakaarrolla, jolle tarjottiin useitakin tekopaikkoja, mutta maalipörssin kärkinimi ei tällä kertaa onnistunut. Tuurin, taidon ja taivaallisen varjeluksen lisäksi Virkiän maalia varjelivat myös tolpat. Ensimmäisellä puoliajalla Mamadou Konate pamautti ylärimaan ja toisella puoliajalla Mahlakaarto osui pystypuuhun.

Ottelun painopiste oli vahvasti vieraiden maalilla. FC OPA sai varsinaisten hyökkäyksiensä lisäksi 13 kulmapotkua, joista vain yksi tuotti tulosta Olli Laukkasen puskettua tilanteeksi 3-0. Myös vierailija onnistui kulmapotkusta heti minuutti FC OPA:n kolmannen maalin jälkeen, kun Tuomo Känsäkoski pääsi lähietäisyydeltä yllättämään Jani Luukkosen. Muutenkin vastustajan parhaat paikat olivat lähinnä erikoistilanteita.

Tämän päivän otteiden perusteella voi vain arvata, millaiseen lopputulokseen ottelu olisi päättynyt, jos FC OPA olisi hyödyntänyt paikkansa paremmin ja päässyt täysissä ruumiinvoimissa pelaamaan. Mutta se on jossittelua se, eikä se johda puuta pidemmälle.

Toisaalta olipa Virkiäkin pahemmassa kuin pulassa, kun lähes joukkueellinen pelaajia oli loukkaantuneiden tai pelikieltolaisten listalla. Ykkösnyrkeistä mm. tuore maalivahti Antti Peltonen ja joukkueen maalikuningas Oswald Adu olivat punaisten vuoksi ulkona kokoonpanosta. Virkiällä oli vain yksi vaihtopelaaja - joukkueen kolmosmaalivahti Lauri Pelanteri, joka kipitti loppuvaiheessa leikkiin kenttäpelaajana.

Lehdistötilaisuudessa oli kaksi valmentajaa, - FC OPA:n Jyrki Kylmälä ja Virkiän Veli-Matti Latosaari - jotka suhtautuivat otteluun kuin pakollinen olisi hoidettu alta pois. Latosaari päivitteli pelaajatilannettaan ja Kylmälä otteluruuhkaa.

"Vähän väsynyttä oli. Pienistä yksityiskohdista ensimmäinen kosketus ja viimeisen päälle jämäkkyys puuttui, mutta sen selittää seitsemän päivää, kolme peliä ja aika paljon kilometrejä", Kylmälä sanaili kasvot peruslukemilla.

"Asennepuolelta ei kuitenkaan ollut kiinni. Muuten peli olisi mennyt kävelyksi. Hyvä peli ja hyvä tulos."

Virkiän valmentaja Latosaari puolestaan oli yllättäen tyytyväinen kokoon kursimansa joukkueen pelistä.

"Olen tyytyväinen poikien esitykseen. Pelaajia oli pois ja sen takia lähdimme puolustusvoittoisesti. Puolustuspeli on ollut parempaakin, mutta ei puolustusta voi syyttää. Pojat teki sen, mitä tuolla ryhmällä pystyy tekemään."

"Harmittaa tuo käsivirhe, vaikka ei peli siihen ratkennut", Latosaari sanoi toiseen maaliin johtaneen rangaistuspotkun tuomitsemisesta.

FC OPA nousi nyt takaisin sarjakärkeen, mutta kakkosena oleva OPS on pelannut yhden ottelun vähemmän. Tässä vaiheessa sarja alkaakin hajota eri suuntiin, sillä kärkijoukkueet pelaavat molemmat ensi torstaina. FC OPA jää kotikaupunkiin OLS:n vieraaksi, mutta OPS matkustaa Kokkolaan ja pelaa täydentävän ottelun vasta kesäkuun puolivälissä.

Kakkosen maalipörssi on myös oululaisväritteinen. FC OPA:n Konatella ja Mahlakaarrolla sekä OPS:n Mika Hautalalla on viisi osumaa. Neljässä maalissa tulee kuuden pelaajan rypäs, jossa seassa on myös Titi Essomba. Essomba oli tänään vauhdissa ja nousi saamillaan tähdillä Veikkauspörssin jaetulle kärkisijalle yhdessä VIFK:n Tomas Nygårdin kanssa.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

 

La 23.05.2009, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - Virkiä

4-1 (1-0)

23. 1-0 Mamadou Konate 
62. 2-0 Leonardo (rp) 
85. 3-0 Olli Laukkanen 
86. 3-1 Tuomo Känsäkoski 
90. 4-1 Titi Essomba 
Yleisöä: 176 
Erotuomari: Aleksi Tanner 

 

 

Avauskokoonpano 
ESSOMBA Titi 
HYVÄRINEN Sami 
JÄRVITALO Vesa 
KAUPPILA Janne-63
KONATE Mamadou 
LAUKKANEN Olli 
LUUKKONEN Jani (mv) 
MAHLAKAARTO Janne-90
MOSCHETTO Leonardo Florido 
SAARELA Harri-63
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
KAUPPILA Joni 
KUUSIRATI Toni+90
LINDGREN Ville+63
MAKOWSKI Ari+63
SAVOLAINEN Juha-Matti (mv) 
SOHLO Joonas 
YRJÖNHEIKKI Janne 

 

 

PalkinnotRaati
1 (3p) Titi Essomba (FC OPA)Esa Harju
X (2p) Tuomo Känsäkoski (Virkiä)Asko Leinonen
2 (1p) Olli Laukkanen (FC OPA)Esa Soikko
FC OPA: Titi EssombaPalkinnot
Virkiä: Tuomo KänsäkoskiUmbro