PK-37 ISÄNNÖI FC OPA:AA

16.5.2009


FC OPA matkustaa huomenna Iisalmeen mittelemään Kakkosen C-lohkon sarjapisteistä PK-37:n kanssa. Ottelu pelataan - onneksi - sarjan yhdellä kauneimmista kentistä Sankariniemen stadionilla klo 18:30 alkaen.

Painajaisunet hiekkapelistä Kankaan kentällä jäävät toteutumatta, kun Sankariniemen kenttähenkilökunta totesi nurmen kasvaneen tarpeeksi vahvaksi jalkapallo-ottelua varten. Vapauttava puhelu tuli FC OPA:lle jo tiistaina ja uskottavahan se on, kun itse ottelun isäntäkin mainostaa peliä juuri Sankariniemellä pelattavaksi.

FC OPA pääsee kokeilemaan aidon nurmen tuntua jo toisen kerran peräkkäin. Viimeksi tiistaina joukkue pelasi Suomen Cupin ottelun ajankohtaan nähden todella upeakuntoisella Kauhajoen Keskuskentällä. Sen sijaan Iisalmen nurmen kunto on iso arvoitus.

Kentän kunnossa piileekin yksi ottelun avaintekijöistä. Tekonurmella harjoitelleena ja pelanneena FC OPA on vaikeampi vastustaja, mitä tasaisempi ja parempi ottelun alusta on. Sen sijaan nurmipelit ovat kotiotteluita haasteellisempi tapaus FC OPA:lle, kuten Kauhajokikin viimeksi osoitti.

Myös avausmaalin rooli nousee ottelussa tavanomaista suuremmaksi. Jos ensimmäisen maalin tekijä on PK-37, on takuuvarmaa että kotijoukkue lyö johtoon mentyään alakerran sellaiseen sumppuun, jota on todella vaikea murtaa. Tehtävän tekee vielä haasteellisemmaksi, jos taitopelaaminen maata pitkin on mahdotonta kentän kunnon vuoksi.

Jos avausmaalin tekijä on FC OPA, on PK-37:n pakko avata peliään pisteiden saamiseksi. Silloin FC OPA:n vahva hyökkäysarsenaali saa oman tilaisuutensa ja toivottavasti käyttää paikat paremmin hyväksi kuin viimeksi cupissa. Ainakin harjoituksissa on viime päivinä ollut todella positiivinen tekemisen meininki päällä.

FC OPA:n joukkueessa ei suuria mullistuksia ole tapahtunut. Titi Essomba on suoran punaisensa jäljiltä vielä tämän ottelun pelikiellossa. Sen sijaan sairastupa kumisee tyhjyyttään, kun Toni Kuusirati ja Ari Makowski ovat pelikunnossa. Heistä ensin mainittu on mukana, mutta Makowski lähtee kokeilemaan polvensa pitävyyttä farmijoukkue Tervarien mukaan. Juho Sassilla on pientä kireyttä reisissä, joten hänet korvaa Joni Kauppila.

Ottelu on Pitkävetokohde. Kertoimet ovat 5,55 - 4,65 - 1,35.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

07.10.2007KarsintaFC OPA - PK-372-2 (1-1)
20.04.2008HarjoitusFC OPA - PK-371-2 (1-1)
01.06.2008KakkonenPK-37 - FC OPA0-3 (0-0)
23.08.2008KakkonenFC OPA - PK-374-0 (2-0)