METRO JA NETS MÄTTIVÄT MAALEJA

13.5.2009

Timo Heikkilä avasi maalitilinsä.
Timo Heikkilä avasi maalitilinsä.
Joonas Sohlo oli tappion kärsineen MetroStarsin pirtein.
Joonas Sohlo oli tappion kärsineen MetroStarsin pirtein.
Jori Miettinen palasi kotiin.
Jori Miettinen palasi kotiin.
Arttu Pehkonen (vas.) ja Jesse Kuusela (oik.) hiillostavat FC Netsin Jarno Mettovaaraa (kesk.)
Arttu Pehkonen (vas.) ja Jesse Kuusela (oik.) hiillostavat FC Netsin Jarno Mettovaaraa (kesk.)

FC Nets - MetroStars 6-3 (3-2): Raportti, tilastot, kuvat.

MetroStars ja illan ottelun isäntä FC Nets järjestivät Castreniin kokoontuneelle parikymmenpäiselle yleisöjoukolle maalijuhlat. Läsnäolijat saivat todistaa yhdeksän täysosuman syntyä ja niiden siivittämänä FC Nets jätti MetroStarsin edelleen nollakerhoon maalein 6-3 (3-2).

Maalijuhlan enteitä nähtiin jo alusta lähtien, kun neljän peliminuutin jälkeen verkko oli heilunut kerran kummassakin päässä kenttää. MetroStars antoi 45 sekunnin kohdalla täydellisen lahjamaalin FC Netsille, mutta paluun joukkueeseen tehneen Jori Miettisen komealla kudilla peli tasoittui edes hetkeksi.

MetroStars ei saanut yhtä miestä kuriin, kun isokokoinen Jarno Mettovaara mellasti vastustajan puolustuksen sekaisin hattutempun edestä. Vaikea pideltävä oli myös Teemu Koski, joka osui puiden väliin kahdesti. FC Netsin viimeisen maalin teki Retu Värri.

Kuudesta päästetystä maalista ei kannata syyttävällä sormella osoittaa ketään, vaan pelin parantamiseksi on tehtävä entistä lujemmin töitä. Puolustus opiskelee vasta omia töitään, sillä koko alakerta on viime kaudesta käytännössä vaihtanut ulkomuotoaan. Peliminuutit kartuttavat kokemusta ja tuovat varmuutta pelaamiseen.

Valmentaja Markku Pehkonen etsi ottelun jälkeen parannuskeinoja nimenomaan mentaalipuolen ongelmiin. Joukkue kaipaa uskoa omaan tekemiseensä ja tarvitsee ennen kaikkea onnistumisia.

"Edelliset tappiot painavat takaraivossa. Niiden takia yritämme liikaa ja se kostautuu oman pään virheinä."

"Joukkue näyttää pyrkivän väkisellä voittoon", Pehkonen pohti.

Valmentajan ruoska ei tällä kertaa heilunut pelaajia kohti vaan iskijä sai iskuja myös itseltään.

"Loukkaantumiset sekoittivat peliä enkä pystynyt kunnolla reagoimaan siihen. En vielä hallitse täysin tätä kokonaisuutta", Pehkonen soimasi myös itseään.

Peräti kolme pelaajaa joutui jättämään ottelussa leikin kesken. Niko Pieniniemen nilkka pyörähti ympäri jo vartin jälkeen, Miettisen reisi paukahti vähän ennen taukoa ja Mikko Rantala joutui tunnin kohdalla vaihtoon nilkkaan osuneen ruman taklauksen vuoksi. Loukkaantumisten vastapainoksi Pehkonen löysi myös positiivisia asioita.

"Hyökkäyspäässä nähtiin paljon kuvioita, vaikka kyllähän kolmella maalilla jalkapallo-ottelu pitää voittaa. Mukavaa nähdä, että pojat pyrki pelaamaan, vaikka olimme tappiolla", Pehkonen summasi ja lupasi yhden asian.

"Kävi sarjassa miten kävi, meillä on sen verran kunnianhimoisia pelaajia, että pitkää emme rupea roiskimaan. Jos ruvetaan, silloin meillä on väärä valmentaja."

Perinteistä poiketen verkkaisen ottelutahdin seuraava koitos on ensi viikon tiistaina. Silloin vieraaksi Talvikkipuiston tekonurmelle saapuu FC Kurenpojat, joka kävi keväämmällä voittamassa MetroStarsin Pateniemessä pelatussa harjoitusottelussa 1-0.

Nelosen sarjataulukossa MetroStars on tukevasti jumbona neljän tappion ja nollan pisteen siivittämänä. Nollakerholaisia ovat myös kovin odotuksin sarjaan lähtenyt Pattijoen Tempaus ja JS Hercules, mutta kummallakin on sekä vähemmän otteluita pelattuna että ennen kaikkea paljon vähemmän päästettyjä maaleja.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

Ke 13.05.2009, Castren
Nelonen

FC Nets - MetroStars

6-3 (3-2)

01. 0-1 Jarno Mettovaara
04. 1-1 Jori Miettinen
30. 2-1 Jarno Mettovaara
34. 2-2 Joonas Sohlo
43. 3-2 Jarno Mettovaara
66. 4-2 Teemu Koski
80. 5-2 Teemu Koski
82. 6-2 Retu Värri
86. 6-3 Timo Heikkilä
Erotuomari: Simo Kivari

Avauskokoonpano
HAAPALA Matti-89
HEIKKILÄ Timo
KARPPINEN Henri
KUUSELA Jesse
MIETTINEN Jori-37
PEHKONEN Arttu-46
PIENINIEMI Niko-18
RANTALA Mikko-34 +46 -58
SEPPÄ Jussi (mv)
SILTALA Petri-84
SOHLO Joonas-84
Vaihtopelaajat
AILISTO Jussi+34
ALAJOKI Markus+84
HAUTAJÄRVI Matias+58
MARTINEZ CÁRCAMO Jose+84
MYLLYLÄ Janne+18
VAATTOVAARA Joonas+37
VIERIMAA Matias+89