CUP-TAIVAL KÄYNNISTYY HUOMENNA

11.5.2009


FC OPA:n kauden ensimmäinen Suomen Cupin ottelu pelataan huomenna. Pitkä ja puuduttava linja-automatka vie joukkueen Kauhajoelle paikallisen Karhun vieraaksi 4. kierroksen otteluun. Se alkaa Kauhajoen Keskuskentällä klo 18:30. Kyseessä on FC OPA:n ensikosketus luonnonnurmeen tällä kaudella.

FC OPA lähettää Pohjanmaalle jonkin verran reservipitoisen miehistön, mutta paikalle saapuvia kauhajokisia ei petetä vaan linja-auton kyytiin otetaan myös ykköskaartiakin. Avainmiehistä luonnollisin poissaolija on Titi Essomba, joka lusii lauantaina ottamansa punaisen kortin pelikieltoja pois. Lisäksi kotiin jäävät ainakin Olli Laukkanen ja Janne Kauppila sekä mahdollisesti Harri Saarela.

Sen sijaan pelissä ovat mukana niin Jani Luukkonen, Janne Mahlakaarto, Mamadou Konate kuin Ville Väisänenkin, joita kauhajokiset varmasti tulevat sankoin joukoin katsomaan. FC OPA:n miehistöä yritettiin vielä tänään täydentää parilla reservin kärkimiehellä, mutta työkiireet ajoivat cup-kamppailun edelle.

Kauhajoen Karhu on FC OPA:lle kokonaan uusi tuttavuus kohdattujen vastustajien listassa. Joukkue pelaa Vaasan/Keski-Pohjanmaan piirien Kolmosessa. Viime kaudella se putosi kevätkierroksella Kolmosesta Neloseen, mutta otti syyskierroksen peleissä paikkansa takaisin ja nousi takaisin Kolmoseen. Tällä kaudella Karhun sarja on alkanut voitolla ja tappiolla.

Pikainen vilkaisu Kauhajoen Karhun kotisivuille kertoo, että sen edustusjoukkue on suppea että erittäin nuori. Pääosa pelaajista on parinkymmenen molemmin puolin olevia poikasia. Vain puolustuksessa on yksi kokeneempi sotaratsu, 34-vuotias Jari Peltonen. Lisäksi keskikentällä puurtaa 1982 syntynyt Sami Metsänranta.

Koiraa - tai tässä tapauksessa karhua - ei ole siltikään karvoihin katsominen. Cup on juuri se kilpailu, jossa pienet tekevät urotekoja isoja vastaan. Cupissa daavid on ennenkin kaatanut goljatin. Vai mitä sanotaan esimerkiksi Kauhajoen naapuripitäjässä Lapualla, jonka Virkiä hävisi Nelosessa pelaavalle Kajaanin Spartakille ja putosi cupista.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

ei kohtaamisia