TUNTEIDEN VUORISTORATAA

11.3.2020

Taistelijat!!

FC Kiisto – FC OPA 3-5 (0-2)

FC OPA otti erittäin maukkaan vierasvoiton Vaasassa FC Kiistosta. Kaksi edellistä kohtaamista oli päättynyt Kiiston voittoihin ja näin tuohonkin tilastoon saatiin mukava poikkeama. Tällä voitolla FC OPA piti vielä hetkellisesti haaveet säilymisestä elossa. Sunnuntaina kuitenkin FC Rauma voitti EBK:n kotonaan ja kun Tervarit kokivat kauden ensimmäisen kotitappion AU:n käsittelyssä tarkoittaa tämä sitä, että FC OPA tippuu viimeisenä joukkueena Futsalin Ykkösestä.

FC OPA tuli Kiisto peliin sisään erittäin räväkästi. Peliä oli ehditty pelata vain 0.42, kun Samu Katajamäki iski Joonas Sohlon riiston jälkeen kärkkärillä pallon Kiisto maalin yläkulmaan. Tätä ennen OPA:lla oli ollut jo kaksi erittäin hyvää maalintekopaikkaa. Ensimmäinen puoliaika jatkui OPA:n hallinnassa. Kiisto pelaajiin saatiin annettua koko ajan hyvää painetta ja samalla puolustus pysyi tiiviinä, eikä vastustajaa päästetty maalintekopaikoille. Palloa saatiin pidettyä hyvin ja maalipaikoille päästiin tasaisesti. Kiisto saa kiittää maalivahtiaan Teemu Kulmalaa ja maalin sivurautoja, että OPA ei tehnyt enempää kuin kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla. Toisesta OPA:n maalista vastasi Mikko Lukkarinen. Mikko ja Sami kuronen pelasivat hyvän seinäpelin, joka vapautti Mikon maalintekoon.

Toiselle puoliajalle OPA tuli vielä räväkämmin kuin ensimmäiselle. Tällä kertaa puoliaika kerkesi vanhentua vain 0.26, kun Teemu Mattila pommitti vaparikuviosta lukemat jo 0-3:een. OPA:n hyvän paineen aikana kuin varkain FC Kiisto pääsi kaventamaan tilanteen 1-3 lukemiin. Juuri ennen Kiisto maalia OPA:lla oli erittäin hyvä paikka siirtyä jo 0-4 johtoon. 1-3 Maali kimposi epäonnekkaasti Niko Junkkari jalan kautta maaliin, jättäen maalilla jälleen hyvin pelanneen Juhana Mäkelän tilanteessa voimattomaksi. Tästä ei kerinyt kulua kuin minuutti ja Teemu iski jo toiseen kertaan. Tällä kertaa Teemua rikottiin 6m kaaren sisällä ja tästä tuomittiin rangaistuspotku. Rangaistuspotkun Kulmala sai vielä torjuttua, mutta siitä syntyneen riparin Teemu painoi tyhjään Kiisto maaliin. Harmillisesti alle minuutti tästä ja Kiisto pääsi iskemään tilanteen 2-4:ään. Jälleen kerran Niko toimi epäonnensoturina ja pallo kimposi blokki yrityksestä OPA maaliin. Tämän maalin jälkeen Kiisto sai selvästi henkeä omaan peliinsä ja OPA:n 7 pelaajan miehityksellä alkoi tulla väsy. Puolustuksessa taistelu jatkui hyvänä, mutta pallollisessa pelissä ei enää jaksettu hakea paikkaa riittävällä tasolla ja näin pallon hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Kiiston 3-4 maali tuli pienen merkkausvirheen jälkeen, joka johti siihen, että Ossi Kivipuro sai siirtää pallon tyhjään OPA maaliin. Tämän lähemmäs Kiisto ei enää päässyt. Lopussa Teemu pääsi viimeistelemään hattutempun tyhjään maaliin, kun Kiisto yritti tasoitusta reikäpaidalla.

Peli oli varmasti OPA:n paras vieraspeli tällä kaudella. Lähtökohdat peliin olivat haastavat, kun viimeisissä harjoituksissa Tommi Welling väänsi nilkkansa ja muutaman sairastapauksen, työesteiden sekä hiihtolomareissujen takia matkaan saatiin kaksi maalivahtia ja seitsemän pelaajaa. Näillä taistelijoilla oli kuitenkin asenne kohdallaan ja sen avulla saatiin sillä hetkellä tärkeät pisteet Ouluun. Sunnuntaina sitten selvisi FC Rauman hävittyä, että putoaminen tulee, joten olihan tämä viikonloppu yhtä tunteiden vuoristorataa.

OPA:n kausi päättyy tulevana lauantaina 14.3 Urheilutalolla klo. 16 alkavaan peliin Alastaron Urheilijoita vastaan. Varsinaista panosta pelissä ei sarjan kannalta ole, mutta kyllähän kausi on tarkoitus päättää voittoon!! Tulkaahan vielä kerran tälle kaudella kannustamaan FC OPA voittoon!!