HALLISTA HALLILLE JA VIELÄ KERRAN HALLIIN

1.5.2009


Viikko sitten alkanut sarjakausi jatkuu huomenna JBK:n vieraana Pietarsaaressa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 14:00.

Huominen ottelu on jo toinen peräkkäinen, jonka FC OPA joutuu pelaamaan olosuhteiden vuoksi hallissa. Pietarsaaren kaupunki on hyvin tarkka kahden päänurmensa Keskuskentän ja Länsikentän kunnosta, ja kun paikkakunnalla ei ole ulkotekonurmea, pelataan hiekan sijasta hallissa.

FC OPA:n virallisista ottelutilastoista löytyykin mielenkiintoinen fakta. Huominen on seuran kolmas vierailu Pietarsaareen virallisissa yhteyksissä. Jokainen näistä otteluista on pelattu hallissa - niin sarjakamppailu JBK:ta vastaan kuin viime keväänä pelattu cup-ottelu IFK Jakobstadinkin kanssa.

Hallista huolimatta olosuhteet muuttuvat askelta heikompaan suuntaan kuin sisätiloissa pelatussa sarja-avauksessa. Pietarsaaren Tellushalli on tyyppiesimerkki 90-luvulla pienellä rahalla pystytetystä hallista. Sen kentän pinta alkaa olla kulunut, valaistus on heikkotasoinen ja pelikentän koko on normaalia pienempi.

FC OPA on pelannut valtaosan talven peleistään 110mx70m -kokoisella Heinäpään tekonurmella ja 100mx64m -kokoisella Heinäpään palloiluhallin kentällä. Yksi suurimmista haasteista onkin totuttautua ja sopeutua Tellushallin 60 metriä leveään kenttään.

FC OPA:n aikaisemmat vierailut Tellushalliin ja useasti puolella kentällä tapahtunut harjoittelu varmasti auttavat sopeutumaan vieraskentän erilaisiin mittasuhteisiin.

JBK tulee olemaan kokoonpanon suhteen aina pieni arvoitus. Se on liigassa pelaavan FF Jaron farmijoukkue, joten pääsarjan ollessa osin tauolla voidaan JBK:ssa nähdä useampiakin lainapelureita.

Farmisopimussäännöt rajaavat alemmalle tasolle siirtyvien aikuisikäisten pelaajamäärän kolmeen, joten mitään suurta invaasiota tähtipelaajien muodossa ei ole tulossa. Ennemminkin peliaikaa haetaan taitaville, nuorille pietarsaarelaislupauksille.

FF Jaro tuntuu painivan loukkaantumisongelmien kanssa, mikä on omiaan vähentämään farmiliikennettä. Näin olettaa myös Veikkaus, joka on laskenut JBK:n voittokertoimeksi 3,05 ja tasapeliksi huikean 4,20. Ex-opa Papa Niang ainakin nähtäneen vain katsomossa, sillä hän pelasi torstaina Jaron paidassa liigaa.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

12.07.2008KakkonenFC OPA - JBK2-0 (1-0)
27.09.2008KakkonenJBK - FC OPA1-1 (1-1)
14.03.2009HarjoitusJBK - FC OPA1-3 (1-2)
18.04.2009HarjoitusFC OPA - JBK3-0 (1-0)