4.2.2020

Samu Katajamäki oli jälleen tehokkaana

Joonas Sohlolle tehot 1+2

FC OPA – EBK/FS 5-10 (3-5)

EBK oli todella tehokas maalintekopaikoissa ja OPA sortui virheisiin ja hätäisyyteen pallollisessa pelissä. Tässä lyhykäisyydessään pelinkuva lauantailta.

FC OPA aloitti pelin vahvasti ja EBK:n pelaajista näki, että bussissa oli istuttu pitkämatka. OPA siirtyikin lupaavasti 1-0 johtoon kulmakuvion jälkeen. Maalin tykitti Joonas Sohlo ja syöttäjänä toimi Samu Katajamäki. Tämän jälkeen OPA:lla oli useampi hyvä paikka lisätä johtoa ja katkaista vieraiden henkinen selkäranka, mutta kun itse ei tehty iski EBK. Sivurajakuvion kautta takatolpalle tyhjän maalin eteen pelattu Leo Rautiainen ei erehtynyt ja tilanne olikin 1-1. Tästä EBK sai selkeästi henkeä päälle, eikä OPA enää päässyt niin helposti tekopaikoille. EBK siirtyi nopeaan tahtiin OPA:n virheistä 1-3 johtoon. OPA:n tasoitus oli kuitenkin vielä nopeampi, kun kavennus ja tasoitusmaalin väliin mahtui ainoastaan 15 sekuntia peliaikaa. Ensin iski Samu Joonaksen syötöstä ja heti perään Juhani Strid Yasir Modareszadehin syötöstä. Tätä iloa ei kauaa kestänyt, kun EBK rokotti kahdesta paikastaan vielä puoliajan loppuun ja tauolle siirryttiin 3-5 johdossa.

Puoliajalla valmennus valoi uskoa pelaajiin ja korostettiin, että pallon kanssa pitää olla huolellisempi ja alhaalla makaavaa puolustusta vastaan pitää malttaa pitää palloa ja hakea rauhassa maalipaikkaa. Puoliaika starttasikin selkeästi tarkemmalla pelillä, mutta palloa ei edelleenkään maltettua pitää. Hyökkäykset pyrittiin päättämään 1-2 syötön jälkeen eikä näillä oikein EBK:ta saatu kunnolla haastettua. Onneksi prässääminen toimi ja riistojen kautta saatiin paikkoja. Yhden riiston jälkeen Tommi Wellingiä rikottiin hyvässä maalintekopaikassa. Tästä seuranneesta vaparista Joonas pommitti toistamiseen tässä pelissä pallon verkon perukoille. Syötön maalin tarjoili Samu. Pitkään näytti, että OPA tulee vielä tasoihin ja ohi, mutta toisin kävi. Jälleen huono syöttö, jonka EBK käänsi nopeasti ja tilanne 4-6:een. 4-7 maalissa OPA puolustus nukahti sivuraja puolustuksessa ja Rautiainen pääsi jälleen pistämään pallon tyhjään maaliin. Pian tämän jälkeen OPA aloitti ylivoimalla pelaamisen. Peli saatiin vielä kavennettua 5-7, mutta tämän jälkeen jouduttiin hakemaan riskillä nopeita ratkaisuja maalintekoon, eikä palloa hyvistä paikoista huolimatta saatu enään maaliin. EBK:n pelaajat sen sijaan olivat tarkkoina ja puttasivat pallon vielä kolme kertaa OPA:n tyhjään maaliin.

EBK rankaisi kyllä tylysti OPA:n virheistä ja viimeistely oli tehokasta. Ehkä puolustuksesta ja syöttöpelistä puuttui viimeinen terävyys, minkä takia ei kunnolla päästy peittämään laukauksia ja syöttöjä. Pallollisessa pelissä oltiin liian hätäisiä ja haettiin ratkaisu liian vaikeilla syötöillä, mikä monessa tilanteessa johti syötön katkoon ja pallon menetykseen. Totuus on, että 5 tehdyllä maalilla pitää pystyä voittamaan Futsal-peli.

Tästä OPA:n kausi jatkuu tulevana lauantaina Kaustisella Monkuloita vastaan. Pelejä ja pisteitä on vielä jaossa ja niin kauan pitää uskoa, kun on mahdollisuus!!