FC TARMO JÄTTI METRON NOLLILLE

26.4.2009

Matti Haapala esittelee taitojaan paikalliselle yleisölle.
Matti Haapala esittelee taitojaan paikalliselle yleisölle.
Jussi Jarva ja Petri Siltala pitivät jöötä puolustuksessa.
Jussi Jarva ja Petri Siltala pitivät jöötä puolustuksessa.
Casey Sargesonin liitelyt pelikentillä ovat vähäksi aikaa ohi.
Casey Sargesonin liitelyt pelikentillä ovat vähäksi aikaa ohi.
Pilkun paikka.
Pilkun paikka.

FC Tarmo - MetroStars 3-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

MetroStarsin sarja-avaus sujui mollivoittoisesti, kun lähtöpäivänä kahdella pelaajalla supistunut joukkue joutui FC Tarmoa vastaan ilman vaihtopelaajia. Joukkue sinnitteli isäntiensä painostuksessa toiselle puoliajalle asti, mutta sitten naapurin paremmat energiavarat ja piskuinen Alexander Akbar ratkaisivat pelin isännille. Lopputuloksena oli tyly 0-3 (0-0) tappio.

Ottelussa ote oli pääasiassa isännillä ja FC Tarmo loikin tukun hyviä maalintekopaikkoja. MetroStars puolestaan väläytteli muutamaan otteeseen, mutta maalipaikkojen hyödyntäminen ei ollut kohdallaan. MetroStarsin ykkösnimeksi nousi entisen kotiyleisönsä edessä pelannut maalivahti Jussi Seppä, joka torjui monta pahaa palloa.

Ikävimmät piirteet ottelu sai, kun kumpikin joukkue menetti yhden pelaajan täysin turhissa tilanteissa tulleisiin polvivammoihin. FC Tarmon pelaaja pysäytti avauspuolikkaalla palloa sivurajan tuntumassa, ajautui kumirouhene peittämälle asfaltille ja liukastui pahan näköisesti.

MetroStarsin loukkaantunut oli Casey Sargeson, joka joutui jättämään tuskasta huutaen kentän tunnin pelin jälkeen. Vamma syntyi niin ikään jahdattaessa sivurajan yli mennyttä palloa. Epäselväksi vain jäi menettikö Sargeson tasapainonsa tilanteessa vai tökkäsikö tarmolainen häntä.

Ensimmäisen sarjapelin puikoissa ollut valmentaja Markku Pehkonen ei liikoja odotellut ottelusta, mutta uskoi vakaasti vähintään tasapeliin. Erityisesti häntä harmitti Sargesonin loukkaantuminen ja helpohkosti puhallettu rangaistuspotku.

"Paransimme edelliseen harjoituspeliin nähden, mutta ottelua on hankala voittaa, jos joukkue pitää raapia matkalla kasaan. Meiltä loppuivat jalat kesken. Puoli tuntia vajaalla oli meille liikaa, kun toinen laittoi tuoretta miestä kentälle koko ajan."

"Tappio ei niinkään harmita, vaan joukkuehengen luojan vakava loukkantuminen. Se lyö mielen matalaksi", Pehkonen murehti.

Pehkonen valoi uskoa omiinsa ja vannoi, että kun poissaolijat saadaan takaisin riveihin, alkaa pistepussikin täyttyä. MetroStarsin riveissä vilahti muutama valopilkku, vaikka vastassa olikin määrällisesti ylivoimainen ja taitava joukkue.

"Vastassa oli nuori, hyvin harjoitellut ja organisoidusti pelannut joukkue. Siitäkin huolimatta pystyimme ajoittain jopa hallitsemaan peliä."

Kauden avausvoittoa lähdetään jahtaamaan ensi sunnuntaina. MetroStars isännöi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Oulun Reipasta.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

Su 26.04.2009, Liikuntapuisto
Nelonen

FC Tarmo - MetroStars

3-0 (0-0)

54. 1-0 Alexander Akbar (rp)
75. 2-0 Alexander Akbar
84. 3-0 Alexander Akbar
Erotuomari: Jukka Hannikainen

Avauskokoonpano
AILISTO Jussi
ETCHU Emmanuel
HAAPALA Matti
IINATTI Tuomo
JARVA Jussi
KARPPINEN Henri
RANTALA Mikko
SARGESON Casey-62
SEPPÄ Jussi (mv)
SILTALA Petri
SOHLO Joonas
Vaihtopelaajat
-