LIVE-PÄIVITYKSET JATKUVAT

25.4.2009


FC OPA:n virallisissa otteluissa kokeiltiin viime kaudella pelitapahtumien minuutittaista päivittämistä otteluraportin yhteydessä. Päivityksestä tuli palautetta harvakseltaan, mutta se vähäinenkin palaute oli pääosin positiivista. Siksi samanlaista päivitysurakkaa on päätetty nyt jatkaa tälläkin kaudella.

Ennen ottelun alkua etusivulle ilmestyy otteluraportin uutispohja, jonka otsikkona on esimerkiksi LIVE: FC OPA - NORRVALLA FF. Pohjaan päivitetään ottelutapahtumia sitä mukaa, kun niitä kentällä tapahtuu. Kun kirjallinen otteluraportti valmistuu, tapahtumamerkinnät poistetaan.

Live-päivitys tehdään kaikista Oulussa pelattavista otteluista. Vierasotteluissa päivitys suoritetaan mahdollisuuksien mukaan. Esteinä voivat olla nettitoimituksen pääsemättömyys matkalle tai olosuhteet, jotka voivat estää sähkön saannin kannettavan lataamiseksi tai sää, joka voi kattamattomissa katsomoissa uhata tietokoneen kuntoa.

Tekniikka rajoittaa jonkin verran tapahtumien seuraamista, sillä uutispohja pitää joka kerta erikseen päivittää, jotta uusimmat merkinnät saa näkyviin. Tapahtumamerkinnät eivät ole lähellekään aukottomia, koska kirjaajan silmien ohi saattaa mennä merkittäviäkin tapahtumia sillä aikaa, kun katse on kohdistettu monitoriin ja näppäimistöön. Tiedoissa on ollut myös usein lähinnä nimivirheitä.

Live-päivityksen merkitys on pienentynyt huomattavasti, koska Kakkosen uudistuksiin kuuluu liigan ja Ykkösen kaltainen nettipöytäkirja. Pelitilanteet, kokoonpanot ja muut tilastot löytyvät reaaliajassa myös pöytäkirjasta. Live-päivitys tarjoaa tässä tapauksessa ainoastaan lisätietoja, mitä tapahtuu virallisten tilastojen ulkopuolella. Aina kannattaa muistaa sekin, että keskittyminen pöytäkirjan pitoon lisää live-päivityksen virhemahdollisuuksia.

Viime vuotiseen tapaan jokaisesta Oulussa pelatusta ottelusta tehdään videokooste. Vain sarja-avauksen videokooste on epävarma, sillä Heinäpään palloiluhallista on hankala löytää järkevää kuvauspaikkaa. Videokoosteet ovat uusimman ottelun osalta etusivulla ja myöhemmin Media -osiossa Pallokanavan alla.