TITI VIIME HETKEN HANKINTA

24.4.2009

Titi Essomba pelaa FC OPA:ssa.
Titi Essomba pelaa FC OPA:ssa.

Oululaisille tuttu kamerunilaislaituri Titi Essomba liittyy FC OPA:n joukkueeseen. Seura allekirjoitti 22-vuotiaan pelurin kanssa sopimuksen tänään. Essomba on liittynyt joukkueeseen ja hän on edustuskelpoinen jo huomenna, kun FC OPA kohtaa sarja-avauksessa Norrvalla FF:n.

Essomban sopimuksen pituus mitataan kuukausissa. Hänellä on mahdollisuus siirtoikkunan avautuessa siirtyä korkeammalle sarjatasolle tai ulkomaille pelaamaan. Muussa tapauksessa Essomba nähdään FC OPA:n paidassa koko kauden ajan.

Essomba oli FF Jaron testissä, mutta pelaaja halusi itse palata Ouluun ja FC OPA:aan. Hänen talvikausi on ollut sopimuksettoman tilan vuoksi rikkonainen, minkä vuoksi Essomba halusi liigasopimuksen sijasta harjoitella itsensä kuntoon FC OPA:n valmennuksen johdolla ja vasta sen jälkeen miettiä pelaamista jossain muualla.

Essomba tuli Suomeen kaudella 2006, jolloin hän pelasi muutaman pelin Tervareissa ja liittyi sen jälkeen AC Oulun vahvuuteen. Hän pelasi AC Oulussa Ykköstä 14 ottelua, joissa teki yhden maalin, ja Veikkausliigassa 22 ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Viime kausi Essomballa kului RoPS:ssa, jossa saldoksi tuli 24 ottelua ja viisi maalia.