NAISET EIVÄT VIELÄ YLTÄNEET PISTEILLE

27.10.2019

FC OPAn ottelun parhaana palkittiin Ella Frantti.

Naiset pelasivat kauden ensimmäinen vieraspeli Jyväskylässä Kampuksen Dynamoa vastaan. Pistetili jäi vielä toistaiseksi avaamatta, kun KaDy voitti luvuin 4-3 (4-2).

Vajaa 10 min ensimmäisestä jaksosta mentiin 0-0 tilanteessa. Kuitenkin pallonhallinta oli enemmän KaDyn puolella ja OPA oli enemmän puolustavassa roolissa. Alku oli oululaisilla hätäistä ja pallo pomppi turhaan vastustajien jalkoihin. Puolustamisen lomasta kuitenkin OPA sai kourallisen hyviä vastahyökkäyksiä, joiden seurauksena syntyikin ensimmäinen maali ajassa 9:39 Lotta Iivosen hienosta laita noususta ja vedosta. Mutta usein niin kohtalokkaalla maalin jälkeisellä minuutilla KaDy tasoittikin samantien 1-1. Sama kohtalokas minuutti toistui heti myös jyväskyläläsillä, kun Roosalotta Hilli syötti kapteeni Terhi Jokelalle, joka pelasi tilanteen loppuun asti pallon ollen näin jälleen KaDyn verkossa. Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin 15 sekuntia, kun KaDy tasoitti tilanteen. Eli minuutin aikana 0-0 tilanteesta mentiin 2-2 tilanteeseen. Ajassa 14:14 meidän oma Jyväskylän vahvistuksemme oli todellakin vahvistus jyväskyläläisille, kun pallo kimposi Anna-Liisa Honkimaan selän taakse omasta pelaajasta. Puoliajan loppuun KaDy vielä kiri johtoasemaansa 4-2.

Toiselle puoliajalle OPAn naiset lähtivät uusin asentein. Tämä näkyi siinä, että toinen jakso oli enemmän opalaisten hallintaa. Oululaiset ottivat aktiivisemman puolustamisen sekä ensimmäisen puoliajan hätäily jäi pukukoppiin. Asennemuutos tuottikin tulosta ajassa 23:16, kun Ella Frantti syötti Roosalotalle, joka kylmän viileästi laittoi KaDyn maalivahdin reagoimaan ja chippasi pallon verkkoon. Toisen puoliajan lopussa OPA pelasi ylivoimaa, josta rakentui muutama lähellä piti-tilanne. KaDy sai kuitenkin pidettyä maalinsa tyhjänä ja peli päättyi heidän 4-3 voittoon. FC OPAn parhaana pelaajana palkittiin Ella Frantti.