13.10.2019

Maalivahti Anna-Liisa Honkimaa torjumassa vaparia.
Sanni Päkkilä
Roosalotta Hilli pelaa ensimmäistä kauttaan FC OPA:n väreissä.
FC OPA naisten historian ensimmäinen Naisten Futsal-Liigassa tehty maali. Syöttäjä Terhi Jokela, maalintekijä Mia Laakso.

Naiset aloittivat eilen kautensa seuran historian ensimmäisellä liigaottelulla. Vastaan asettui porilainen pitkänlinjan liigajoukkue MuSaFutsal, joka viime kaudella melkein ylsi playoff-peleihin. Kolme pistettä matkasi eilen Poriin ottelun päätyttyä 3-6 lukemiin, mutta peli oli hyvin rohkaiseva osoitus siitä, että opalaiset tulevat varmasti selviämään myös selvästi kovemmalla sarjatasolla.

Ensimmäinen puoliaika alkoi rytinällä, kun jo ajassa 0:29 OPA siirtyi 1-0 johtoon, kun kapteeni Terhi Jokela antoi kulmasyötön, josta Mia Laakso laittoi varmasti sisään. Opalaisten kovan painostuksen ja aggressiivisen puolustamisen myötä MuSaFutsal joutui ottamaan aikalisän jo reilun minuutin jälkeen. Peli pysyi pitkään kotijoukkueen johtoasemassa ja niin sanottuja ”namu” paikkojakin kotijoukkueella oli, josta ei vain saatu sisään. Vierasjoukkue tuli tasoihin reilun 10 minuutin pelaamisen jälkeen. OPA:n toinen maali oli kuin kopio ensimmäisestä, Jokelan syöttö ja Laakson viimeistely. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteen nopeasti 2-2, joka jäi myös taukolukemiksi.

Toisella puoliajalla porilaiset laittoivat uuden vaihteen silmään ja kotijoukkueen ote pääsi herpaantumaan. MuSaFutsal meni nopeasti 3-2 johtoon. Ensimmäisen puoliajan salliva tuomarilinja ja vastustajan fyysinen pelaaminen sai kotijoukkueen pelaamaan toisella puoliskolla myös fyysisemmin. Kuitenkin yllättäen tuomarilinja näyttäytyikin tiukentuvan toiselle puoliajalle, mikä näkyi myös OPAN:n rikkomussaldossa: vain kolmen minuutin sisään kertyi kolme rikkomusta ja 10 metrin pilkulle mentiin kaksi kertaa. Ensimmäisen OPA:n maalivahti Anna-Liisa Honkimaa sai melkein torjuttua, mutta MuSaFutsal karkasi jo 2-5 johtoon. Toisen kymppimetrisen Honkimaa torjui hienosti. OPA pääsi vielä viimeisellä minuutilla kaventamaan numeroita Sanna Tikkasen tykillä, mutta ottelu päättyi vieraiden 3-6 voittoon.

Kaiken kaikkiaan OPA:n naisten liiga-avaus ei ollut todellakaan heikko esitys. Pelaajat ja valmentaja Sami Kuronen olivat hyvillä fiiliksillä pelin jälkeen. Peli osoitti sen, että joukkueella on kaikki mahdollisuudet pärjätä Suomen ylimmällä sarjatasolla, kunhan saadaan pidettyä tempo ja tekemisen laatu koko 40 minuuttia samalla tasolla, mitä se oli ensimmäisellä puoliajalla. Tästä on siis hyvä jatkaa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin MuSaFutsalista Alina Virtala sekä kotijoukkueesta Mia Laakso.

FC OPA naisten kausi jatkuu kahden viikon päästä lauantaina Jyväskylässä KaDyn vieraina.