YKKÖSEN STARTTI KULMAN TAKANA

9.10.2019
FC OPA:n preseason alkaa olla ohi. Joukkue on treenannut kesäkuun alusta alkaen. Ensin treeni oli lähinnä tatsin ylläpitämistä ja uusien pelaajien mukaan ajamista. Pikkuhiljaa on kuitenkin ruuvia kiristetty ja taktiikkaa sekä pelisysteemiä on taottu pelaajien alitajuntaan. Lähtökohdat kauteen olivat kuitenkin pitkästä aikaa erinomaiset, sillä kokoonpanoon ei juurikaan tullut muutoksia ja jo viime vuoden opiskeltu pelitapa on pelaajilla muistissa.

 

Harjoitusotteluja pelattiin ennen kauden alkua yhteensä neljä. Kaksi kertaa FC Kemiä, kerran ToPV:tä ja kertaalleen AS Moonia vastaan. tuloksena näistä 3 tappiota ja yksi tasapeli. Toki voittamaan lähdetään joka peliä, mutta harjoitusotteluiden osalta pitää pystyä arvioimaan myös itse ottelua tuloksen takana. Valmennus on saanutkin hyvää viestiä tulevaa ajatelle ja ainoastaan Oulussa FC Kemiä vastaan pelattu peli oli sellainen, jossa voi sanoa, että vastustaja oli selkeästi parempi. Varsinkin Torniossa pelattu 2-2 tasapeli oli lupauksia herättävä.

 

Kauhean tarkkaa kuvaa ei tulevista vastustajista ole. Eikä Ykkösen joukkueet kauheasti ole uutisoineet treenipeleistä tai tulevasta kaudesta. Paljon sarjassa pelaa kuitenkin jo viime Ykkösen kaudelta tuttuja joukkueita. Hienon lisän kauteen antaa Oulun derbyt. Mahtavaa on päästä haastamaan Tervarit ja mittelemään kaupungin Futsal herruudesta. Myös As Moonia ja Monkuloita vastaan löytyy historiaa, jonka ansiosta ylimääräistä latausta ei näihin peleihin tarvitse hakea.

 

Pelaajisto on kauden alla pääosin kunnossa. Juhana Mäkelä joutuu toki vielä tovin parantelemaan leikattua polveaan ja Heikki Viia sekä Joonas Sohlo ovat vielä osittain kiinni lastenhoito hommissa, mutta eiköhän näitäkin veijareita ehditä nähdä kehissä vielä kauden aikana.

 

Kaikki on valmista kauden alkua varten ja joukkue on varmasti nälkäinen, kun peli vihelletään käytiin lauantaina Oulun urheilutalolla. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kausi kuin paikallisderby Tervareita vastaan. Peli alkaa Oulun urheilutalolla 12.10 klo. 12.00. Ottelu on Tervareitten kotipeli.

 

Kokoonpano kaudella 2019-2020

1 Juhana Mäkelä (mv)

2 Niko Junkkari

3 Janne Mäntynenä

4 Hannu Pirinen

5 Joonas Sohlo

6 Heikki Viia

7 Juhani Strid

8 Alireza Rasuli

9 Teemu Mattila

10 Yasir Modareszadeh

11 Samu Katajamäki

12 Niko Puumalainen

15 Sami Kuronen

16 Tommi Welling (C)

18 Mikko Lukkarinen

19 Jere Paalanen

21 Mikko Alahautala

23 Ville Halonen (mv)

50 Anttoni Veteläinen (mv)

 

Tulijat:

Niko Junkkari (Tervarit)

Teemu Mattila (Tervarit)

Yasir Modareszadeh (GFT)

 

Lähtijät:

Aleksi Paltamaa (muutto pois paikkakunnalta)

Juho Sipilä (työkiireet)

Pasi Hilli (muutto pois paikkakunnalta)

Sakari Kiljander (työkiireet)