SOKKELI VALMIS, RAKENNUSTYÖ JATKUU

21.4.2009


MetroStarsin joukkueen rakentaminen on edennyt ensimmäisen vaiheen ohitse. Metro on kokenut talvella kovasti muutoksia ja on pessyt kasvojaan urakalla. Joukkue oli pelaajapulan vuoksi jopa lopettamisuhan alla, mutta nyt jatko on uusiutuneen valmennusjohdon ja pelaajiston myötä turvattu.

Lauantaina alkavaan sarjaan MetroStars lähtee 1 maalivahdin ja 15 kenttäpelaajan kanssa. Rakennustyön ensivaihe on ohi, kun kaikki harjoitusringissä pitempään olleet ja viime kauden pelaajat on kartoitettu läpi.

"Pelaajamäärä on tässä vaiheessa aika vähäinen, mutta odottelemme mahdollisia lisävahvistuksia lähiaikoina. Vahvistuksia myös tarvitaan, sillä 16 pelimiestä ei riitä vielä mihinkään", joukkueenjohtaja Raine Pernu valaisee.

"Onneksi saimme viime tingassa uuden valmentajan Markku Pehkosen, joka omalla nimellään ja laajalla suhdeverkostollaan pystyy hankkimaan meille potentiaalisia vahvistuksia. Vapaaehtoiset voivat huoletta ilmoittautua, jos pelaaminen kiinnostaa."

Hikikarpalot valuivat joukkueenjohtajan selkäpiitä pitkin koko kevään ajan, sillä ilman valmentajaa joukkue olisi todennäköisesti hajonnut lopullisesti käsiin ja luopuminen sarjapaikasta olisi ollut tosiasia.

"Suuri kiitos näille 16:lle, jotka uskoivat porukkaan loppuun asti."

Joukkueenjohtaja Pernun mukaan valmentaja Pehkonen tuo joukkueeseen ennen kaikkea uutta harjoittelukulttuuria. Lisäksi tavoitteena on luoda uudenlaista toimintakulttuuria, jossa avainsanoja ovat sitoutuminen, joukkuehenki ja yhdessäolo.

"Parina viime vuotena MetroStars on ollut vain ryhmä pelaajia, jotka ovat käyneet pelaamassa yhdessä. Nyt me alamme kasvattaa tästä taas perhettä, joukkuetta isolla jiillä", Pernu hehkuttaa.

"Se ei kuitenkaan tapahdu ihan hetkessä. Tämän kauden avaintavoitteita ovat varmasti sarjapaikka ja hengissä selviäminen niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin. Luotan kuitenkin tulevaisuuteen kirkkaana."

MetroStarsin pelaajamenetykset ovat kovia. Varsinkin keskikentän pohja on kärsinyt kovia iskuja, kun Joonas Sohlo (edustusjoukkueen rinki), Arto Käsmä (FC RAI), Janne Myllylä ja Jaakko Kovalainen ovat poissa vahvuudesta.

Puolustustakin on moukaroitu kovalla kädellä Aarne Hautajärven (KiiRi), Petri Veijosen (FC Lepakot), Teemu Kärenlammen, Jari Heikkilän ja Juho Mikkosen jäätyä ulkopuolelle. Lisäksi maalivahtina viime kaudella ollut Matti Kullas on armeijassa ja keskikentän Jori Miettinen siirtyi Tervareihin.

Vähiten iskuja on kärsinyt hyökkäys, johon MetroStarsilla on ykköspelipaikkanaan heitettävänä jopa kuusi eri pelaajaa. Myös laituriosasto on kunnossa, kun Henri Karppinen ja Mikko Rantala jatkavat joukkueessa.

Tähän mennessä uusia nimiä ovat Spartakissa viime kaudella pelannut maalivahti Jussi Seppä sekä lähinnä puolustuslinjaan ajateltu espanjalaisopiskelija Jose Francisco Martinez Cárcamo. Vanhoista tutuista pelikentille palaavat Matti Haapala ja Niko Pieniniemi.

Pahimmat puutteet ovat edelleen keskikentän pohjalla ja toppariosastolla. Kauden alkuun keskuspuolustus sai hyvän vahvistuksen, kun Tuomo Iinatti lupautui pelaamaan Metrossa ainakin kevätkauden, kunnes tyttöystävän opiskeluasiat ja mahdollinen paikkakunnalta muutto selviävät. Topparikalusto saanee kesällä täydennystä, kun Juho Mikkonen palannee Ranskan reissultaan takaisin joukkueeseen.