8.10.2019

Samu ja Teemu onnistuivat molemmat maalin teossa
Oulu - Raahe -painiottelu

FC OPA – AS Moon

FC OPA pelasi lauantaina 5.10. viimeisen harjoitusottelunsa ennen kauden alkua AS Moonia vastaan. Pelin alkuminuutit pelattiin oululaisten hienoisessa komennossa ja raahelaiset eivät juurikaan päässeet kovan prässin alta vaarallisille paikoille. Ensimmäinen maali kuitenkin syntyi FC OPA:n verkkoon harhasyötöstä kääntyneen vastahyökkäyksen päätteeksi parin minuutin kohdalla.

Maalista innostuneet raahelaiset pääsivät pelissä enemmän mukaan ja seuraavat hetket pelattiinkin tasaväkistä futsalia pallonhallinnan ja maalipaikkojen valossa. Molempien päiden tiivis puolustus kuitenkin piti ja vaaralliset laukaukset peitettiin. Kymmenen minuutin kohdalla alkoi sitten maaleja sadella. Ensin sinimustat tasoittivat pelin 1-1 nopeasti annetusta sivurajasta, jonka Yasir Modareszadeh viimeisteli terävällä laukauksella. Tilanteen 2-1 viimeisteli Teemu Mattila pari minuuttia myöhemmin nopean hyökkäyksen päätteeksi.  Vajaa minuutti tästä ja tilanne oli tasan Moonin iskiessä pallon kaukolaukauksella puolustuksen läpi maaliin. Moon rankaisi vielä kahdella osumalla OPA:n puolustusvirheistä ennen Samu Katajamäen sivurajakuviomaalia. Puoliajalle siirryttiin lukemissa 3-5 Moonin tehdessä vielä erän päätteeksi maalin.

Toisen erän maalinteon aloitti FC OPA ja joukkueen kapteeni Tommi Welling maalin edustalta. Raahelaiset tekivät tämän jälkeen kaksi maalia kasvattaen maalieroa lukemiin 4-7. Pelin loppuhetkillä Ville Halosen heittämä pitkä pallo päätyi maalieduskahakassa raahelaipelaajan pään kautta omaan maaliin ja loppulukemiksi merkattiin 5-7 (3-5).

Peli osoitti suuresta maalimäärästä huolimatta, että kesän treenit ovat tuottaneet tulosta ja Ykkösen kärkijengeihinkin ennakoidut joukkueet ovat täysin voitettavissa.

Kausi alkaakin alle viikon päästä 12.10. klo 12, kun vastaan asettuu paikallisderbyn kotijoukkue Tervarit.