METROSTARS SAI PÄTEVÄN VALMENTAJAN

9.4.2009

Markku Pehkonen on MetroStarsin uusi valmentaja.
Markku Pehkonen on MetroStarsin uusi valmentaja.

FC OPA:n reservijoukkue MetroStars on kiinnittänyt itselleen valmentajan. Vetovastuun tulevaksi kaudeksi ottaa monelle oululaiselle jalkapalloilijalle tuttu mutta suurelle jalkapalloyleisölle vähän tuntemattomampi Markku Pehkonen. Hän on jo ehtinyt olla puikoissa kaksissa harjoituksissa.

Kovista pelaajamenetyksistä kärsinyt MetroStars on ollut mm. valmentajan puuttumisen vuoksi jokseenkin tuuliajolla talven aikana. Väliaikaisina valmentajina harjoituksissa ja otteluissa ovat olleet mm. Emmanuel Etchu, Joonas Sohlo, Serdar Gür ja Mikko Rantala.

Nyt joukkue saa itselleen selkeän suunnan valmentajan löytymisen myötä. Uudella käskyttäjällä MetroStars hakee mm. muutoksia harjoittelukulttuuriin ja lisävirtaa toimintansa taustalle. Pehkonen tuo myös leveyttä FC OPA:n taustaorganisaation hartioihin.

Pehkonen on oululaisen jalkapallokoulun kasvatti. Hän on peliurallaan edustanut OPS:aa ja OTP:ta. Yliopistolla työskentelevän Pehkosen pitkään valmennusuraan kuuluu pääasiassa juniorijoukkueiden valmentamista OLS:ssa ja Tervarit-junioreissa. Lisäksi hän on ollut ONS:n valmennuspäällikkönä ja edustusjoukkueen valmentajana. Miesten pesti Pehkoselle on ensimmäinen.

Neljättä toimintavuottaan aloittavan MetroStarsin peräsimessä ovat aikaisemmin olleet Lauri Kauppinen (2006-07) ja Emmanuel Etchu (2008), jonka pesti joukkueessa päättyy hänen siirryttyä edustusjoukkueen kakkosvalmentajaksi.

MetroStarsin taustajoukoissa jatkavat huoltajana Kari Väre ja joukkueenjohtajana seuran urheilutoimenjohtaja Raine Pernu.