MIESTEN JOUKKUEEN KAUSI PÄÄTTYI TAPPIOON

5.4.2019

FC OPA:n miesten edustusjoukkue koki karvaan tappion miesten Futsalin Ykkösen karsintaottelussa FC Kiistoa vataan. Kiisto oli lopulta Vaasassa parempi maalein 8-1 (4-1). Numerot eivät jätä paljon seliteltävää, mutta itse peli ei nuin selkeästi ollut Kiiston hallintaa.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä. Kuin varkain Kiisto pääsi tekemään 1-0 maalin. FC OPA:n pelaajat kolaroivat epäonnisesti keskenään ja tätä kautta Kiistolle aukesi mahdollisuus maalintekoon. Tästä ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun FC OPA pääsi tasoittamaan. Niko Junkkarin kulmapotkusta maalia kohti lähettämä pallo löysi tiensä maalinperukoille muutaman pompun kautta. Kiisto pääsi tekemään sivurajasta johtomaalin 2-1. Tämä merkittiin FC OPA:n omaksi maaliksi. Lopussa FC OPA ajautui vaikeuksiin virhetilin täytyttyä ja lopulta Kiisto pääsi kokeilemaan 3 kertaa 10 metristä maalintekoa. Lopulta yksi yrityksistä meni maaliin ja loput Pasi Hilli torjui. Puoliajan loppuun Kiisto teki vielä yhden maalin ja tauolle siirryttiin 4-1 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle FC OPA lähti taistelemaan ja hakemaan kavennusta maali kerrallaan. Hyvän alun jälkeen Kiisto pääsi kuitenkin tekemään kulmakuviosta maalin. Pallo kimpoili lopulta yläriman ja Pasin selän kautta maaliin. Tämän jälkeen FC OPA alkoi pelata ylivoimaa, kun peliä oli vielä 10 minuuttia jäljellä. Ylivoimalla ei tulosta saatu aikaan, kun taas Kiisto pääsi murjomaan luvut todella ikäviksi.

Missään vaiheessa peliä FC OPA ei päässyt esittämään parastaan. Puolustus oli hivenen liian passiivista ja hyökkäyksissä ei ollut sitä tuttua juonikkuutta, eikä taktisia asioita onnistuttu toteuttamaan totutusti. Johtuiko tämä sitten pelaajien jännittämisestä, hivenen vieraasta puolustustaktiikasta vai Kiiston hyvyydestä, niin siihen on varmasti monta mielipidettä.

Kaudessa kaikkineen oli paljon positiivista. Moni pelaaja kehittyi huimasti ja sarja hoidettiin tyylikkäästi. Ainoana särönä lopun tappio MBKU:lle. Kauden aikana muutama pelaaja joutui jäämään sivuun ja loukkaantumisiakin oli, mutta rosterista löytyi aina hyvä korvaaja tilalle. Nyt pureksitaan vähän aikaan tätä kautta ja pyritään taas oppimaan lisää, mitä voidaan tehdä paremmin jatkossa. Tätä samaa hyvää työtä jatkamalla ja sitä kehittämällä päästään varmasti lopulta tavoitteisiin. Kiitos kaikille kaudessa mukana olleille!! Lopuksi vielä onnittelut Vaasaan Kiistolle noususta Ykköseen!!