EI KOTIPELIA YKKÖSEN KARSINNOISSA

18.3.2019


Kuten otsikossa lukee FC OPA ei pääse pelaamaan kotipeliä Futsalin ykkösen karsinnoissa. Karsinnat oli alun perin tarkoitus pelata kolmen joukkueen kesken, mutta yhdeltä alueelta ei löytynyt halukkuutta osallistua karsintaa. Näin ollen karsintoihin osallistuvat Pohjois-Suomen, Keski-Suomen, Itä-Suomen, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirin alueelta vain FC OPA ja FC Kiisto.

 

FC OPA olisi halunnut pelata karsinnat kaksiosaisena kuten ne on pelattu edellisinä vuosina, kun osallistujia on ollut kaksi joukkuetta. Näin molemmat joukkueet pääsevät pelaamaan kotonaan, eikä kumpikaan saa kohtuutonta etua kotiottelusta. Tämä ei kuitenkaan muille piireille ja Kiistolle sopinut, joten Ykköseen nouseva joukkue ratkaistaan Vaasassa pelattavassa ottelussa. Se miksi ottelu pelataan Vaasassa, johtuu siitä, että kolmelle joukkueelle suunniteltu sarja oli pelien osalta järjestetty sarjassa saadun pistekeskiarvon mukaan. Tämän kaavion mukaan FC OPA olisi pelannut kotiottelunsa Keski-Suomi/Itä-Suomi piirien sarjavoittajaa vastaan ja vierasottelunsa Keski-Pohjanmaan/Vaasan piirin voittajaa vastaan.

 

FC OPA:n tavoite on nousta ykköseen ja nyt selvää on, että Ykköseen pääsee voittamalla pelin Vaasassa. FC Kiisto tiedetään kovaksi vastustajaksi. Pelasihan Kiisto Futsal Cupin lopputurnauksessa, häviten niukasti välieräpelin Mad Maxia vastaan. Matkalla Lopputurnaukseen Kiisto kaatoi liigajoukkueista Tervarit ja Sievin sekä ykkösen porukoista Riemun, joka karsii liigaan ykkösen kauden päätteeksi. Lisäksi Kiiston pelaajarunko koostuu pitkälti liigassa useita kausia pelanneesta sittemmin jo kuopatusta Ruutupaitojen pelaajistosta.  Otteluun voidaankin lähteä sopivasti altavastaajan asemasta. Varsinkin nyt, kun peli pelataan vielä Vaasassa. Tässä pelissä FC OPA:lle on tarjolla vain voitettavaa.

 

Pelipaikalla selviää, saadaanko pelistä järjestettyä jonkin moista livekuvaa vai joudutaanko peliä jännittämään ainoastaan tulospalvelun kautta. Peli pelataan Vaasassa 30.3 klo. 18.30 alkaen.