FC OPA:n miestenjoukkue varmisti sarjavoittonsa.

5.2.2019

Ari-Pekka Masikkamäki pelasi vahvasti pivottina
Ari-Pekka Masikkamäki pelasi vahvasti pivottina
Maalihan se!
Maalihan se!
Pasi Hillille nollapeli
Pasi Hillille nollapeli
Samu Katajamäki vauhdissa
Samu Katajamäki vauhdissa

FC OPA – FC Kurenpoja 5-0 (1-0)

 

FC OPA kohtasi Lauantai-illalla käydyssä pelissä FC Kurenpojat. Lähtökohdat peliin olivat mielenkiintoiset, kun aiemmassa pelissä FC Nets oli voittanut FC Köyhät ja tämä tulos mahdollisti sen, että voitolla FC OPA varmistaisi sarjavoittonsa kahta peliä ennen sarjan loppumista. Lähtökohdan peliin OPA:n kannalta olivat haasteelliset, kun loukkaantuneita ja poissaoloja riitti. Mainittakoon, että edellisen pelin kokoonpanosta tippui viikon aikana 4 pelaajaa pois. Onneksi paikkaajia joukkueessa riittää ja kaksi täyttä kenttää saatiin tähänkin peliin kasaan. Tiedossa oli myös, että Kurenpojat olivat saanet Tervareista 3 pelaajaa ja yhden maalivahdin lainaan tähän peliin.

 

Ensimmäisestä vaihdosta asti oli selvää, että kotijoukkue on pelissä mukana hyvällä taisteluilmeellä ja asenteella. Puolustus toimikin hyvin ja hyökkäyksessäkin saatiin rakennettua maalintekopaikkoja tasaiseen tahtiin. Kurenpoikien ”Liigakenttä” onnistuttiin pitämään hyvin aisoissa ja maalilla pelannut Pasi Hilli otti liikkuvat pallot kiinni, eikä näin ongelmia ollut. Lopulta FC OPA siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun vahvasti läpi ottelut pivotin paikalla pelannut Ari-Pekka Mansikkamäki survoi voimalla pallon verkon perukoille. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

 

Toinen puoliaika alkoi hyvin samanlaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Pikkaisen vaikutti kuitenkin, että Kurenpojilla parhaat paukut oli syöty ensimmäisellä puoliajalla ja maalilla Pasi pääsi huomattavasti helpommalla kuin ensimmäiselle puoliajalla. FC OPA jatkoi hyvää puolustuspelaamistaan ja tähän, kun lisätään onnistumiset erikoistilanteissa, OPA hoiti ottelun lopulta tylyin 5-0 luvuin. 

 

Ottelun positiivisin juttu oli ehdottomasti nollapeli. Puolustus ja maalivahti pelaaminen olivat tässä ottelussa rautaa. Hyökkäyspelaamisessa rauha pallon kanssa jäi puuttumaan, mutta tarvittavat maalit saatiin kuitenkin tehtyä pelin voittamista varten. Mahtava oli myös nähdä, että vähemmällä peliajalla olleet pelaajat ottivat hyvin roolia ja näyttivät, että heidänkin kuuluu päästä pelaamaan enemmän.  Voitto tarkoittaa sitä, että FC OPA voittaa sarjan ja pääsee karsimaan paikasta ykköseen!! Toki ennen karsintoja pelataan vielä vieraspeli 8.2 Zemppi-areenalla Real Oulua vastaan ja 16.2 Urheilutalolla klo. 12.30 kotipeli MBKU:ta vastaan.

 

Tilastot:

09.04 1-0 Ari-Pekka Mansikkamäki

25.24 2-0 Samu Katajamäki (Mikko Alahautala)

32.00 3-0 Niko Puumalainen (Sami Kuronen)

35.53 kelt Toni Kuopusjärvi

37.54 Oma maali (Mwela Ngoza)

39.10 Sakari Kiljander rp 10 m

Erotuomarit: Satu Miettunen, Johannes Kähkölä

Yleisöä 47

 

Kokoonpano:

Pasi Hilli (mv.)

Juhana Mäkelä (mv.)

Aleksi Paltamaa

Janne Mäntynenä (C)

Sakari Kiljander 1+0

Sami Kuronen 0+1

Ari-Pekka Mansikkamäki 1+0

Niko Puumalainen 1+0

Samu Katajamäki 1+1

Mikko Alahautala 0+1