Erik Isohookana (14) rientää apuun, kun Mikko Ollikainen painii pallosta.
Juho Sassi viittoilee syötölle suuntaa.
Muurimiehinä Joonas Sohlo ja Joni Kauppila.

FC OPA - FC YPA 0-2 (0-1): Raportti, tilastot, kuvat

Kirkas kevätaurinko paistoi tänään ylivieskalaisleiriin FC YPA:n haettua harjoituspelivoiton FC OPA:sta maalein 2-0 (1-0). FC OPA lähetti avaukseen mahdollisimman monta perjantaina huilivuorossa ollutta, mutta siltikin ryhmän jaloissa painoivat kovatempoisen ISK-ottelun mailit ja FC YPA otti niskalenkin isännistään.

Perjantaina ykkösnyrkkejä olivat Mamadou Konate ja Leonardo. Konate pelasi tänään täydet minuutit ja hänestä huomasi selvästi, että jalka ei liikkunut ihan samaan tahtiin kuin toissapäivänä. Hänellä oli FC OPA:n parhaat maalintekopaikat, mutta tulosta ei syntynyt. Leonardo pelasi toisen puoliajan.

Väkevimmän näytön osaamisestaan antoi Ville Väisänen, joka joutui huhkimaan topparina toisenkin ottelun. Komennusta ylemmäksi ei tullut, koska Harri Saarela toisenlaisista arvioista huolimatta ei pystynytkään vielä pelaamaan. Väisänen tuurasi topparin paikalla onnistuneesti: suoritus oli virheetön ja hän myös piiskasi puolustuslinjaa armottomasti parempaan esitykseen.

Naapuriryhmän tuloksentekijäksi nousi oululaisille AC Oulusta ja OPS:sta tuttu Dragan Pejic, joka lunasti palkkansa ja teki FC YPA:n molemmat osumat. Ensimmäinen syntyi karmeasta puolustusalueen virheestä ja Pejic pääsi irti. FC OPA:n maalissa Mikko Mäkäräinen onnistui vastaantulossaan vain puoliksi, minkä johdosta Pejic pääsi sijoittamaan tyhjiin.

Lopullinen niitti toisella puoliajalla oli komein maali, mitä tällä kaudella Heinäpäässä on nähty. Pejic hyökkäsi terävästi linjan takaa kulmalipulta tulleeseen keskitykseen ja puski sen lähietäisyydeltä yläkulmaan. Mäkäräisellä ei maalissa ollut torjumiseen mahdollisuuksien häivääkään.

"Kentällä oli vain kahdet tuoreet jalat, Joni Kauppila ja Juho Sassi. Loput pelasivat osan ja vaihtoon jäi vielä rautaa, jotka eivät pelanneet ollenkaan", FC OPA:n valmentaja Jyrki Kylmälä pohdiskeli.

"Perjantaina oli ruotsalaisia vastaan todella kovatempoinen peli, joten tämä ajoi asiansa vähemmän pelanneiden suhteen."

Kylmälän silmissä siintää jo seuraava viikko askelmineen kohti sarja-avausta. Suunnitelmissa on kevyt palautteleva harjoitusrupeama ennen ensi lauantain KajHa -ottelua.

"Tämä oli taas yksi etappi. Sarjan alussa ollaan valmiita, pitääkin olla."

Päävalmentajan harmiksi viikatemies heilui ahkerasti viikonlopun otteluissa. Jo perjantaina sairastuvalle siirtyivät Vesa Järvitalo ja Ari Makowski. Tänään ottelun viime minuuteilla Joni Kauppila joutui täysin mielettömän taklauksen kohteeksi ja hänet kannettiin kentältä. Onneksi luita ei mennyt poikki, mutta jänteet, siteet ja kalvot olivat oikeassa nilkassa lujilla.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre