ULKOMAILTA RATKAISIJAT ULKOMAALAISTA VASTAAN

20.3.2009

Naamiomies varjostaa Sami Hyväristä.
Naamiomies varjostaa Sami Hyväristä.
Ari Makowski pinkoo karkuun kahdelta ruotsalaispuolustajalta.
Ari Makowski pinkoo karkuun kahdelta ruotsalaispuolustajalta.
Kaarroksia kentällä Mikko Ollikaisen malliin.
Kaarroksia kentällä Mikko Ollikaisen malliin.
Juha-Matti Huovinen pinteessä.
Juha-Matti Huovinen pinteessä.

FC OPA - Infjärdens SK 2-1 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat

FC OPA ei harrastanut vieraskoreutta, vaan otti voiton ensimmäisestä kansainvälisestä ottelustaan melkein neljään vuoteen. Ouluun leirille tullut piteålainen Infjärdens SK sai tunnustaa sinivalkoiset isännät paremmakseen maalein 2-1 (0-0). Ottelu tarjosi hyvän tilaisuuden tutustua länsinaapurin jalkapallon tasoon ja alun ujostelua lukuunottamatta FC OPA pysyi hyvin ISK:n vauhdissa mukana.

Sopivasti, kun vastustaja oli ulkolainen, löytyivät pelin ratkaisijoiltakin muunmaalaiset passit pelikasseistaan. Ottelun avausmaalin teki FC OPA:aan kahden viikon koeajalle tullut brassipakki Leonardo ja voittomaali oli Mamadou Konaten työnäytteen tulosta.

Kaikki maalit syntyivät alle kymmenen minuutin sisällä. Tehokas hetki alkoi 56. minuutilla, kun Leonardo laittoi varmasti Juha-Matti Huovisen syötön sisään. Voittomaalissa Leolla oli rakentajan rooli hänen avattua hyökkäykseen lähdön Joonas Sohlon kautta Konatelle, joka tökkäsi ISK:n maalivahdin torjuman reboundin sisään. Peliä oli kulunut silloin reilut 63 minuuttia.

FC OPA:n osumien välissä ISK ehti tasoittaa, kun kuuluisan Henrik Larssonin nimikaima pääsi karkuun oululaispuolustukselta. Hänen sijoituksensa osui tolppaan, mutta Larsson itse laittoi paluupallon verkkoon ja teki ottelun toisen rebound-maalin.

Voitonhuuman seassa FC OPA:n perjantai-iltaan tuli myös huonompia uutisia, kun kaksi pelaajaa menetettiin sairastuvalle. Vesa Järvitalo tuli jo puolen tunnin kohdalla pois reväytettyään vasemman etureitensä eikä kauaa mennyt, kun Ari Makowski viittoili itseään vaihtoon väännettyään polvensa.

Loukkaantumisten vuoksi FC OPA joutui kutsumaan sunnuntain FC YPA -otteluun Titi Essomban keskikentän avuksi. Tästä ottelusta puuttunut Harri Saarela palaa myös sotisopaan, joten nyt topparina pelannut Ville Väisänen vapautuu käytettäväksi ylempänä.

Ottelusta jäivät mieleen myös kaupungin ikuisena puheenaiheena olevat olosuhteet. Säillehän ei voi mitään ja hattua kannattaakin nostaa reilulle kymmenelle, jotka tarkenivat tulla uhmaamaan navakkaa ja hyistä pohjoistuulta.

Paikalle eksyneille faneille olisi kuitenkin suonut, että metallirakenteisen katsomon korjaamiseen olisi edes muutama killinki budjetissa. Myrskytuulen rikkoman katsomon rakenteita on isossa läjässä sikin sokin ja ammottavia, jopa vaarallisiakin aukkoja löytyy useampia. Lisäksi Heinäpään tekonurmen valot kaipaisivat iltaotteluita varten kovasti petraamista.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

Pe 20.03.2009, Heinäpään tekonurmi
Harjoitusottelu

FC OPA - Infjärdens SK

2-1 (0-0)

56. 1-0 Leonardo Florido Moschetto
61. 1-1 Henrik Larsson
64. 2-1 Mamadou Konate
Erotuomari: Marko Ihalainen

Avauskokoonpano
HYVÄRINEN Sami
JÄRVITALO Vesa-32
KAUPPILA Janne
KONATE Mamadou
LAUKKANEN Olli
LUUKKONEN Jani (mv)
MAHLAKAARTO Janne
MAKOWSKI Ari-39
MOSCHETTO Leonardo Florido-74
OLLIKAINEN Mikko
VÄISÄNEN Ville
Vaihtopelaajat
HUOVINEN Juha-Matti+32
ISOHOOKANA Erik+74
KAUPPILA Joni
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv)
SASSI Juho
SOHLO Joonas+39
YRJÖNHEIKKI Janne