NAISILLE VOITTO

19.11.2017

Lauantaina 18.11. pelattiin FC Opan naisten toinen kotiottelu legendaarisella Urheilutalolla, kun vastaan asettui Team Vanpa Vantaalta. Katsojia houkuteltiin paikalle kahvilla ja pullalla ja saliin saatiinkin aikaiseksi pienimuotoinen lauantai-illan futsalhuuma. Jännitystä ja tilanteita ei pelistä nimittäin puuttunut.

Team Vanpa oli pelannut kaksi edellistä otteluaan päästämättä yhtäkään maalia, mutta Opa lähti taistoon hyvällä itseluottamuksella. Ensimmäisellä jaksolla pallo sekä erityisesti pelaajat liikkuivat hyvin ja Opa pääsi kolkuttelemaan tolppiakin. Vanpa oli kuitenkin nopea vastahyökkäyksissään ja ensimmäinen maali nähtiin 3. minuutilla kun Opa menetti pallon hyökkäyspäässä ja Vanpan Roosa Riihinen laukoi pallon verkkoon. Opa tasoitti pelin viiden minuutin kohdalla Sinin, Sannin ja Sannan yhteispelin tuloksena. Johtoasemaan 2-1 päästiin 8. minuutilla toimivan kulmakuvion ansiosta, kun Sinin matala laukaus upposi takakulmaan. Heti perään myös kolmannesta maalista vastasivat Sini ja Sanni, kun Sanni ohjasi Sinin syötöstä pallon verkkoon aivan maalivahdin edestä. Opan kolmannessa maalissa oli mukana hieman onneakin, kun Elena taisteli maalin edustalla pallon itselleen ja löysähkö laukaus lipui Vanpan maalivahdin epäonnisesta torjuntayrityksestä maaliin. Tauolle lähdettiin siis mukavista 4-1-lukemista.

Toisella puoliskolla vastustaja tuli odotetusti ärhäkämmin päälle, eikä aikaa pallon pitämiseen ollut enää niin runsaasti. Toinen puoliaika olikin Opalle selvästi hankalampi ja virheitäkin nähtiin enemmän. Vanpa pääsi kaventamaan maalieroa 34. minuutilla tilanteeseen 4-3 ensin ylivoimapelaamisella ja heti perään Opan epäonnistuneen kulmapotkun seurauksena, molemmissa maalintekijänä Petra Suutarinen. Vanpa käytti ottelun lopussa hyväkseen ylivoimapelaamista, mutta Opan maalivahti Alli oli hereillä loppuun saakka. Opa sinetöi voittonsa vielä Sofian 5-3-maalilla 38. minuutilla. Opa sai kotiottelustaan ansaitsemansa voiton ja pääsi katkaisemaan Team Vanpan päästämättömien maalien putken. Kotijoukkueesta ottelun parhaana palkittiin 1+2-tehot pätkinyt Sanni Päkkilä.