Valtteri Impola (keskellä) ratkaisi pelin.

FC OPA:n miesten joukkue haki lauantaina pisteet MBKU:lta lukemin 3-2 (2-2).

MBKU tulee vauhdilla päälle. Tillaa ei ole yhtään. Miesvartiointi on iholla koko ajan. Vastahyökkäykset lähtevät nopeasti. Kohdepelaajana on iso, vahva ja taitava mies.

Nämä ainekset oli keitetty kokoon kun FC OPA alkoi hämmentää soppaa. Ei ollut helppo iltapäivä.

Yhtään helpommaksi asiaa ei tehnyt se, että vastustaja päästettiin taas johtoaemaan. Nyt ei sentään neljän maalin päähän, vaan puolikas siitä riitti. Ensimmäisellä puoliajalla, joka oli varsin pitkä (45 min), FC OPA:lle tuli kaksi puolustusvirhettä, joista vastustaja rankaisi.

MBKU:n prässi toimi hyvin ja sinipaitojen pallonmenetyksen jälkeen Arno Kandelberg pääsi tekemään 1-0 maalin. Toinen virhe tuli tilanteesta, jota oli painotettu harjoituksissa ja ottelupalaverissa. Puolustusmuoto hajosi hieman ja MBKU pääsi pelaamaan ryhmityken läpi Aleksi Fominille, joka laukoi lukemiksi 2-0.

FC OPA:n asenne ei missään vaiheessa lopahtanut vaan joukkue taisteli jokaisesta pallosta. Samalla MBKU:n kuluttaava pelitapa alkoi hieman painaa jaloissa, eikä miesvartiointi enää toiminut loppuun sakka. Niinpä vajaa minuutti 2-0 maalista Sakari Kiljander kavensi ja MIkko Lukkarinen tasoitti pelin kun vajaa kaksi minuuttia puoliaikaa oli jäljellä.

Toinen puoliaika alkoi dramaattisesti. FC OPA:lla oli aloitus ja MBKU:n pelaajat asettuivat määrätietoisesti hyökkäysasetelmaan. Pillin soitua pallo pelattiin Jere Paalaselle. Samaan aikaan Rony Knape tuli tarpeettoman lujaa kohti ja seurauksena oli yhteentörmäys, jonka vuoksi Jeren peli loppui siihen. Verijälkien siivouksen jälkeen päästiin kuitenkin jatkamaan peliä.

MBKU kävi edelleen kiivaasti kiinni ja hallitsi välillä palloa, mutta peliä hallitsi FC OPA. Siniipaidat pitivät vastustajansa ulkona maalintekopaikoista ja jos eivät pitäneet, niin vastustajan vedot menivät seinille.

Ratkaisija löytyi lopulta penkiltä. Jeren loukkaantumisen vuoksi kentälle tuli Valtteri Impola, joka sai ryöstettyä pallon kentän oikealla sivustalla. Valtteri eteni muutaman askeleen ja vasenjalkaisena yllätti kaikki vetämällä melkoisen pommin oikealla jalalla Valtteri Kairaluoman maalin perukoille.

Ottelun luonne ei tästä muuttunut. Lopussa MBKU otti mukaan viidennen kenttäpelaajan ja pääsi varsin lähelle tasoitusta mutta pallo osui FC OPA:n onneksi tolppaan.

Ottelu oli kiivastahtinen ja erittäin fyysinen. Taistelupareja oli kentällä ja kentän pinnassa. FC OPA:ssa oli vain kovia taistelijoita ja jokainen onnistui hienosti.