TURNAUSKUULUMISIA

1.10.2017

FC OPA:n järjestämän turnauksen voiton vei Tervarit.

Turnaus Oulun urheilutalolla pelattiin neljän joukkueen voimin. Peliaika oli juokseva 2*20 minuuttia, joista toisen puooiajan viimenen viisi minuuttia pelattiin tehokkaalla peliajalla.

Aikataulussa pyryttiin hyvin ja vain urheilutalon puutteelliset tilat aiheuttivat hiukan ongelmia. Naisten ykkösen lentopallo-ottelu katkaisi turnauksen ja yksi joukkue joutui sen vuoksi valmistautumaan viimeiseen peliinsä ilman omaa pukukoppia. Joustavuus toi kuitenkin hyvän lopputuloksen.

Voiton turnauksessa vei Tervarit, joka oli lopulta varsin ylivoimvainen. Johtotähtinä hääräsivät futsal-liigasta tutut Dritan Stafsula ja Adrian Rizvani, jotka piiskasivat joukkuekavereitaan koko ajan kovempiin suorituksiin.

FC OPA:lle turnaus oli nimenomaan oppimistilaisuus. Joukkueesta puolet oli aivan uusia pelaajia ja ainakin osalle turnaus kasvatti rintakarvoja nuorukaisten kehoon.

Ilahduttavin tasonnosto nähtiin Niko Puumalaiselta, joka syötti melkein kolme maalia siis virallisesti kaksi. Tämän lisäksi Niko onnistui myös puolustamaan mm Adrian Rizvania vastaan täyden kympin arvoisesti. Adin tavaramerkkinä tunnettu harhautus nopeasti oikealta ohi ja laukaus etukulmaan jäi Nikoa vastaan näkemättä.

Puutteitakin nähtiin. Pelin luku, oman kentällisen tilan aistiminen, oikea-aikaisten vahtojen tekeminen, puolustuksen aktiivisuus ja hyökkäysten monipuolisuus ovat tulevien viikkojen harjoitusten aiheena.

Puutteisiin voidaan lukea myös yleisesti muutama asia. Valitettavasti paikallisvastustaja Tervareilla ei kaikki valmistautumiseen liittyvät toimet olleet kunnossa. Osalla pelaajista oli kentällä sama numero kuin kanssapelaajallaan, kaikilla ei ollut sääntöjen mukaisia särisuojia, maalivahdilla oli samanvärinen pelipaita kuin vastustajan kenttäpelaajilla ja pelisukissakin oli kirjavuutta. Jokaisen pelin pitäisi olla juhlaottelu ja juhlaan pitäisi valmistautua sen arvon mukaisesti.

Kaikenkaikkiaan turnaus oli hyvä harjoitustapahtuma kaikille joukkueille. Uusia pelaajia nähtiin erityisesti Tervarien ja FC OPA:n miehistöissä. Tulokset löytyvät täältä.