Tästä se alkaa...
...ja tähän se päättyi.
Voittoisa joukkue
Kaikkensa antaneet veriset varpaat

FC OPA matkasi vieraspelikiertueen toisena päivän Turkuun ja haki sieltä pisteet TPK:lta maalein 4-6 (1-3).

Ottelu alkoi varsin mielenkiintoisissa merkeissä. Lauantain pelissä Niko Junkkarin jalka ilmoitti sellaisia merkkejä, ettei rasitusta voinut enää lisätä. Niinpä kapteenin nauha vaihtui Pasi Hillin käteen ja Niko istui penkillä. Onneksi kuitenkin lauantain lähdöstä ponniin nukkunut Juhani Strid saapui Turkuun ja tuli Nikon paikalle.

Sellaista sattuu, mutta sellaista ei pitäisi sattua, että alle puolen minuutin annetaan vastustajalle maali. TPK:n vaarallisin parivaljakko Joonas Manzo – Kari Pekka Koivunen järkkäsivät upean maalin ennen kuin peli oli kunnolla edes alkanut.

Ei vierailija kuitenkaan ihan maan raossa ollut sillä se loi ensimmäisen viiden minuutin aikana kuitenkin saman verran maalipaikkoja kuin kotijoukkuekin. Toinen viisiminuuttinen oli varovaisinta peliä koko ottelussa mutta niin vaan TPK ohitti FC OPA:n pakin ja tilanne oli reilun kuuden minuutin pelin jälkeen jo 2-0.

10 minuutin pelin jälkeen ote alkoi entistä enemmän siirtyä FC OPA:n hallintaan vaikka TPK loikin neljä tilannetta, joista Pasi Hilli torjui kaksi, yksi osui tolppaan ja yksi blokattiin kulmuriksi. Ja sitten taas. Joonas Manzo pääsi FC OPA:n pakilta irti ja viimeisteli lukemiksi 3-0.

Maalista huolimatta ottelun hallinta oli jo siirtynyt FC OPA:lle ja se loi maalipaikkoja liukuhihnalta TPK:n joutuessa ottamaan vastaan. kolmannen viisiminuuttisen maalipaikat menivät OPA:lle 13-5. Palkinto tuli sitten hetken päästä kun Retu Värri ja Sami Kuronen taistelivat hyökkäyspäädyssä raivokkaasti ja lopulta pallo tuli Samille vetopaikkaan. Veto alaetunurkkaan ja FC OPA oli jälleen pelissä.

Toiselle puoliajalle tehtiin yksi ketjumuutos ja sillä saatiin kumpikin kentällinen tasapainoisempaan olotilaan. Tämä tarkoitti sitä, että TPK oli vastaantulija kun FC OPA 1alkoi nousta 3-1 tilanteesta johtoon.

Peliä oli pelattu 21.10 kun Retu Värri pamautti kulmapotkusta sellaisen kudin maalin ylänurkkaan, että TPK:n maalivahti varmaan vieläkin ihmettelee laukausta. Eikä painostus suinkaan tähän loppunut vaan se jatkui samalla voimalla. Retu viisi minuuttia myöhemmin nähtiin oikea tahtomaali kun Joonas Sohlo syötti Janne Mäntynenälle oikeastaan aika mahdottomaan paikkaan mutta niin vain Janne pamautti vartioista huolimatta pelin tasoihin.

Ja lisää oli tulossa. Ajassa 28.16 Juhani Strid vei FC OPA:n johtoon Sampo Lastuvirran tarjoilusta ja pari minuuttia myöhemmin Janne Mäntynenä iski iltapäivän toisen maalinsa lukemiin 3-5.

Kaikki näytti hyvältä mutta musta hetki tuli FC OPA:n kulmapotkusta. Retu Värri sai syötön mutta TPK peitti hyvin ja Retu pudotti pallon Pasi Hillille. Pasi otti hieman huonon kosketuksen ylöspäin ja niin vain Kari-Pekka Koivunen otti pelivälineen ja siirsi sen helposti FC OPA:n maaliin.

TPK otti aikalisän ajassa 37.55 ja siirtyi viiden kenttäpelaajan käyttöön. Laukaus ohi ja pari puolustajan blokkaamaa laukausta oli ainoa tulos sekä Pasi Hillin yksi torjunta, josta hän kiskaisi pelin toiseksi viimeisellä sekunnilla pallon TPK:n tyhjään maaliin.

FC OPA:n parhaana palkittiin Janne Mäntynenä. Hyvästä joukkueesta palkintoa paitsi jäi valitettavasti mm. Kim Kauppinen, joka pelasi ehkä parhaan pelinsä ja Sami Kuronen, joka loukkaantumisten jälkeen pelasi vasta toisen pelinsä.

Pisteet olivat tuiki tärkeät FC OPA:lle niin konkreettisesti kuin henkisestikin. Vieraspelikiertueelta saatiin sentään kolme pistettä mukaan ja nyt on mukavampi keskittyä tuleviin koitoksiin, joista seuraava on jo ensi viikonloppuna LPK:ta vastaan Oulun urheilutalolla. Tervetuloa kannustamaan.