HYVÄ TAISTELU EI RIITTÄNYT

28.1.2017

FC OPA pelasi vieraskiertueensa ensimmäisen ottelun Herttoniemessä Myllypuron Zenithiä vastaan. Zenith vei pisteet maalein 3-1 (1-0).

Ottelu alkoi FC OPA:n kannalta makeasti. Ensimmäinen vaihto, joka venyi lähes kahteen minuuttiin, oli vierailijoiden selkeää hallintaa. Valitettavasti vain palloa ei saatu tämän etsikkoajan kuluessa maaliin.

Ottelu meinasi saada mielenkiintoisen käänteen kun jo ajassa 3.57 OPA:lla oli kolme virhettä. Tämä pakotti sinipaitoja hieman varovaisempaan peliin, joka näkyi kentällä siten, että Zenith pääsi paremmin mukaan peliin.

Kumpikin joukkue loi muutamia maalipaikkoja, mutta Zenith osui lähemmäs eli tolppaan. Näitähän ei kuitenkaan lasketa vaan tarvitaan maali ja sen Zenith teki kun OPA:n puolustus päästi Henri Karhatsun linjan taakse vetopaikkaan. Karhatsun yritykset onnistui kuitenkin Pasi Hilli maalillaan torjumaan kahdesti, mutta kolmas pomppu meni sitten sisään.

Tämän jälkeen mainittavimmat tapahtumat ensimmäisellä puoliajalla olivat Zenithin toinen tolppalaukaus, OPA:n hieno kulmakuvio, OPA:n viides virhe ja kahden viimeisen minuutin hyvät tilanteet Zenithin maalilla, tosin ilman tulosta.

Toinen puoliaika oli pallonpitoharjoitusta. Sen katkaisi Zenith kun se jälleen onnistui murtautumaan linjan taakse ja tekemään toisen maalin. Aikaa oli tuolloin kulunut 23.51. Maalin jälkeen alkoi todellinen pallon hallinnan harjoitus. Kumpikin joukkue piti palloa pitkiä aikoja mutta varsinaisiin vaarallisiin tilanteisiin ei juurikaan päästy kummassakaan päässä.

FC OPA otti maalivahdin pois ajassa 34.34 ja koetti viidellä kenttäpelaajalla saada ratkaisua. Mutta pallon hallintaa edemmäs ei kuitenkaan päästy. Läheltä piti –tilanteita toki oli mutta kun ne eivät muuta numeroita tulostaululla.

Zenith löi niitin pelille ajassa 35.46 kun Markus Vanninen sai kääntölaukauksen uppoamaan maaliin pienestä kulmasta Joonas Sohlon ja Pasi Hillin taistelusta huolimatta.

Ihan tyhjin käsin ei hallista kuitenkaan tarvinnut poistua, sillä Sampo Lastuvirta syötti ja Retu Värri teki FC OPA:n ainokaisen reilu minuutti ennen loppua. Viimeisellä minuutillakin oli vielä paikkoja kavennukseen ja miksei tasoitukseenkin mutta Joonas Nevala kotijoukkueen maalilla oli onnekkaampi.

Ottelun päätyttyä joukkue siirtyi energiavastojen täydentämisen kautta levolle ja keskittymään sunnuntain peliin Turussa. Siellä on jälleen kolme pistettä tarjolla Samppalinnan palloiluhallissa klo 15.00 alkavassa ottelussa TPK:ta vastaan.