SISSIT TAISTELIVAT TASAPELIN

1.3.2009

Jaakko Kovalainen teki kauden avausmaalin.
Jaakko Kovalainen teki kauden avausmaalin.
Mikko Rantala kipparoi joukkuetta pakin tontilta.
Mikko Rantala kipparoi joukkuetta pakin tontilta.
Joukkueen nestorit Emmanuel Etchu ja Serdar Gür.
Joukkueen nestorit Emmanuel Etchu ja Serdar Gür.
Maaliahne Joonas Vaattovaara jäi tällä kertaa osumitta.
Maaliahne Joonas Vaattovaara jäi tällä kertaa osumitta.

MetroStars - Ajax Sarkkiranta 1-1 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat.

MetroStarsin harjoituspelikausi alkoi 1-1 tasapelillä Ajax Sarkkirantaa vastaan. Kahdella vaihtomiehellä liikkeellä ollut MetroStars taisteli urhoollisesti tasatulokseen varsinkin, kun ottaa huomioon, että ennestäänkin pienikokoisesta ryhmästä alkoi laota miehiä liukuhihnatahdilla.

Sitkein turpiinsa ottaja oli Tuomo Iinatti, joka reväytti reitensä, teloi molemmat nilkkansa ja sai vielä kovan laukauksen palleaan.

Jääpussien kuluttamisen aloitti Henri Karppinen, joka kipitti vaihtoon jo 11. minuutilla reväytettyään terveemmän jalan reisilihaksen. Kolmas vammoista kärsinyt oli Casey Sargeson, jonka futsalissa vioittunut reisilihas ei kestänyt pelaamista.

Lopulta kävikin niin, että Iinatin kinkatessa huoltajan kainalossa vaihtoon viimeisen kerran, ei kentälle ollut heittää ketään tilalle ja MetroStars pelasi viimeisen vartin vajaalla.

Energian käytyä vähiin vaihtopelaajien puutteen ja vajaalla pelaamisen vuoksi Ajax pääsi myllyttämään hyökkäyksiä. Joukkueen viimeistelystä puuttui paras terä ja kun Metron maalissa Jussi Seppä pelasi unelmapeliä, jäi vierailijan maalisaldo vain yhteen.

MetroStarsin maalin viimeisteli Jaakko Kovalainen, joka kuului kotijoukkueen parhaimmistoon maalivahti Sepän ohella. Kovalaisen pelisilmä oli kohdallaan, kun hän nosti näppärästi Emmanuel Etchun syötön maalivahdin yli takanurkkaan.

Itsensä puhki topparina ja laitalinkkinä ravannut, otteluvalmentajana toiminut Serdar Gür ei loistanut kilpaa upean kevätauringon kanssa.

"Oli yhtä kidutusta koko ottelu", harmistunut Gür totesi.

"En ole ikinä juossut näin paljon. Olen ihan poikki", säesti oikeaksi pakiksi komennuksen saanut Mikko Rantala.

Toisella vaihtopenkillä oltiin sen sijaan huomattavasti tyytyväisempiä. Valmentaja Kari Lindgren, joka välillä ripitti kovaankin ääneen huonosihtisiä hyökkääjiään, totesi ottelun olleen tälle kaudelle ensimmäinen visiitti koulun salista isolle kentälle. Pelkästään näiden otteiden perusteella Ajaxilta on siis lupa odottaa kesällä paljon.

Tilaisuus ison kentän harjoittelun tuoman edun vertailuun auennee keväämmällä, jolloin MetroStars ja Ajax kohdannevat Sarkkirannan tekonurmella. Joukkueiden taustat ovat alustavasti keskustelleet vastavierailusta huhtikuussa arki-iltana, millä täydennettäisiin Metron harvaa harjoituspelikalenteria.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

Su 01.03.2009, Heinäpään palloiluhalli
Harjoitusottelu

MetroStars - Ajax Sarkkiranta1-1 (1-1)
16. 1-0 Jaakko Kovalainen
32. 1-1 Arto Sykkö
Erotuomari: Kari Hyttinen

FC OPA

AvauskokoonpanoVaihdot
HAAPALA Matti-33 +38
IINATTI Tuomo-29 +33 -38 +46 -75
KARPPINEN Henri-11
KOVALAINEN Jaakko
KÄRENLAMPI Teemu
MIETTINEN Jori
RANTALA Mikko
SARGESON Casey-46
SEPPÄ Jussi (mv)
SILTALA Petri-22 +29
VAATTOVAARA Joonas
Vaihtopelaajat
ETCHU Emmanuel+11
GÜR Serdar+22