Vanhat pelikaverit Jesse Kuusela (vas.) ja Aarne Hautajärvi (oik.) vastakkain.
Casey Sargeson pommitti hattutempun KiiRi LaFK:ia vastaan.
Mikko Rantalan hattutemppu ei riittänyt UIFK:n kaatoon.
Kokeneet Aki Ritokangas ja Antti Ervasti vastassaan nuoret Petri Siltala ja Joonas Sohlo.

MetroStarsin futsal-kausi päättyi Oulunsalon liikuntakeskuksessa voittoon ja tappioon. Turnauspäivän ensimmäisessä ottelussa kaatui KiiRi LaFK maalein 6-4 (3-2), mutta päätöspelissään MetroStars joutui tunnustamaan kokeneita palloilijoita vilisseen UIFK:n paremmakseen lukemin 4-8 (2-1).

Voittoon päättyneessä ottelussa metrolaiset saivat tutun vastustajan, kun KiiRi LaFK:n riveissä palloili Aarne Hautajärvi. Vastustajan peli pyörikin pitkälti hänen kauttaan ja aina, kun MetroStars pääsi maalin makuun, iski KiiRi vastahyökkäyksellä.

Kaiken kaikkiaan KiiRi LaFK pääsi kolmesti kuittaamaan MetroStarsin johdon ja vielä kerran kaventamaan ennen kuin hattutempun ottelussa iskenyt Casey Sargeson päästi joukkueensa kahden maalin lopulliseen johtoasemaan.

MetroStars hallitsi kyllä peliä, mutta Hautajärven kuriin saattamisessa oli alati vaikeuksia. Kun vastustajan ykkösmies pystyttiin laittamaan kuriin, loppui myös KiiRi:n vastaiskuilukin.

Viimeisessä pelissä vastustaja UIFK vilisi kovan kaliiberin pelimiehiä. Siitä huolimatta ensimmäinen puoliaika sujui MetroStarsin miehistöltä ennakkoluulottamasti ja taukoa vietettiin jopa johtoasemassa.

Liika keskittyminen hyökkäykseen ja puolustamisen unohtaminen lopulta kostautui. Tilanteen oltua tasan 3-3 UIFK iski neljässä minuutissa yhtä monta kertaa ja peli oli lopullisesti ratkaistu. Aikalisä olisi ehkä saattanut auttaa keskittymisen löytämisessä, mutta se etu jäi tällä kertaa hyödyntämättä.

Turnauspäivän pisterohmuja olivat Casey Sargeson ja Mikko Rantala, jotka kummatkin tekivät hattutempun. Knallin lisäksi Rantala saalisti tililleen yhden lisämaalin KiiRi:ä vastaan. Samassa ottelussa Jori Miettinen kunnostautui jakelutöissä kolmen maaliin johtaneen syötön verran.

MetroStars päätyi seitsemän joukkueen sarjassa 5. sijalle jättäen taakseen FC Raahen ja KiiRi LaFK:n. Nämä olivat myös ainoat joukkueet, joilta Metro saalisti täyden pistepotin - olkoonkin, että raahelaiset "kaatuivat" luovutusvoiton myötä. AC Kasikuus oli sarjan ylivoimainen ykkönen ja nousee Neloseen.

Kokonaisuudessaan futsal-ottelut toivat mukavaa vaihtelua joukkueelle ja antoivat tähtäimen toisen puolikkaan viikko-ohjelmasta muodostavalle koulun saliharjoittelulle. Kiitettävästi suoriutunut joukkue sai tänä talvena myös arvokasta oppia mahdolliselle jatkolle futsalin parissa.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre