KAKKOSEN OTTELUOHJELMA JULKISTETTIIN

4.2.2009

Kakkosen C-lohkon tulevan kauden rosteri julkistettiin Palloliiton toimesta tänään. Kuten jo aiemmin kerrottiin, sarja alkaa vappua edeltävänä viikonvaihteena ja 26 ottelun kausi on ohi lokakuun puolivälissä.

FC OPA:n osalta sarja alkaa kotiottelulla la 25. huhtikuuta, jolloin Castreniin saapuu vieraaksi vöyrimaksamaalainen Norrvalla FF. Toisella kierroksella heti vapunpäivän jälkeen joukkue matkaa Pietarsaareen JBK:n kotikentälle ja viikkoa myöhemmin vastustajana Oulussa on FC YPA.

Paikallisottelut pelataan OLS:aa vastaan to 28. toukokuuta (vieras) ja su 13. syyskuuta (koti) sekä OPS:aa vastaan pe 17. heinäkuuta (vieras) ja päätöskierroksella su 11. lokakuuta (koti).

Viimeisen kierroksen derby luo otollisissa olosuhteissa herkullisia asetelmia, mutta tuo tullessaan myös nurjia puolia. Tälle vuodelle on otettu käyttöön Suomen kotimaaotteluiden pelipäiville ehdoton kielto käydä yhtään liiton sarjan ottelua, minkä vuoksi pelataan Kakkosen päätös päällekkäin mm. Ykkösen kanssa.

Viimeisellä kierroksella onkin AC Oulun kotiottelu alkaen klo 15. Tämä tarkoittaa yhtäaikaisen pelaamisen säännöllä sitä, että FC OPA - OPS pelataan Heinäpään palloiluhallissa. Liiton virkailijat näyttivät osittaista vihreätä valoa muuna kellonaikana pelaamiselle, mikäli ottelulla ei ole merkitystä kolmansille osapuolille.

Sarjaohjelman erikoisuuksiin kuuluvat myös pitkät putket. FC OPA:n ensimmäinen putki on kesäkuussa, jolloin se pelaa kolme perättäistä ottelua kotikentällään. Sen jälkeen edessä on hurja kuuden ottelun mittainen matkailu ympäri Suomea. Bussissa istumisen katkaisee vain neljäntenä oleva OPS:n isännöimä derby.

Sarja myös päättyy putkeen, sillä FC OPA pelaa kolme viimeistä otteluaan kotona. Edellä mainitun OPS:n lisäksi vastustajiin kuuluvat VIFK ja SJK.

Putkistoa yritetään vielä hiukan rajoittaa vaihtamalla kotiotteluita VIFK:n kanssa. Päätös odottaa ensin vastausta Vaasan liikuntaviraston vuoromestarilta ja sen jälkeen hyväksyntää myös VIFK:n johtoportaalta.

FC OPA:aa palaverissa edustanut urheilutoimenjohtaja Raine Pernu suhtautui viileästi tapaamisen antiin ja otteluohjelman melko kehnoon tulokseen.

"Tiivistettynä sarjapalaverissa oli vaikeampaa kuin viime kaudella. Toivomusten tulva oli jokaisella 14 seuralla melkoinen."

"Kilpailullisesti vuorotahtiin kulkeva pelikalenteri olisi ihanteellisin, mutta näillä eväillä siihen ei ole mahdollisuuksia. Putket ovat liian pitkiä, mutta niiden kanssa on nyt vain elettävä."

Totuttuun tapaansa urheilutoimenjohtaja Pernu löysi kolikon toiselta puolelta jotain positiivistakin sanottavaa.

"Kotiotteluiden päällekkäisyydet viimeistä kierrosta lukuunottamatta on vältetty todella hyvin. Välillä teki tiukkaakin, kun mm. Vakion kohteita etsittiin."

"Olkoon se laiha lohtu, mutta mahdollisia ratkaisevia otteluita pelataan enemmän kotona kuin vieraissa. Saavat vastustajat istua synkkinä syysiltoina bussissa."

Urheilutoimenjohtaja kuitenkin myöntää epäonnistuneensa sarjapalaverin mission toteutuksessa. Punnittuaan eri näkökulmia hän antaa FC OPA:n peliohjelman arvosanaksi "ehkä 6,5.. enintään."