KUU PAISTOI MOLEMMILLE

17.12.2016

Matias Ojalehto toi ottelupallon.
Juhani Strid ja Juho Sipilä taituroivat kaksi maalia. Pelaajavalmentaja on tyytyväinen.
Pasi Hilli oli lähes ohittamaton Marko Keinäselle.
Osan peliä FC OPA pelasi kolmella kenttäpelaajalla.

FC OPA ja AS Moon tasasivat lauantai-iltana pisteet Urheilutalolla lukemin 2-2 (2-1).

Ottelun alkuasetelma oli selkeä. AS Moon oli vienyt kaikki aiemmat kohtaamiset yhtä tasapeliä lukuunottamatta. FC OPA:n peli taas oli nytkähtänyt askeleen eteenpäin Rauman reissulla ja hyvät harjoitukset olivat kehittäneet sitä entisestään.

Ottelun alku oli parasta peliä mitä FC OPA on pitkään aikaan esittänyt. Pelikello oli ehtinyt vasta 34 sekunnin kohdalle kun Juhani Strid lopulta onnistui kauden ykkösen peleissä tekemään maalin. Syöttäjänä toimi Juho Sipilä, vaikka tuomaristo aluksi katsoikin maalin olleen oma maali. Se korjattiin puoliajalla S-kaksikon tekemäksi.

Eikä täst mennyt kuin reilu kolme minuuttia ja sama parivaljakko oli jälleen asialla. 2-0 on harvinaista herkkua AS Moonia vastaan ja siitä saatiin nauttia reilu kymmenen minuuttia.

Kettujen kettu, ainakin vastustajan puoleleta katsottuna, Marko Keinänen ampui aivan kulman tuntumasta olleen rajapotkun yllättäen kohti maalia ja niinhän se peliväline livahti Pasi Hillin jalkojen kautta omaan maaliin. Toimitsijapöydällä oltiin vähän aikaa ihmeissään kun kummallekinjoukkueelle oli merkitty oma maali.

Viimeistään tästä kavennusmaalista alkoi FC OPA:n selviytyistaistelu. AS Moon alkoi prässätä entistä kovemmin ja yhä ylempää. Viimeisenä lukkona oli kuitenkin Pasi Hilli, joka pelasti upeilla torjunnoillaan monta hankalaa paikkaa.

Eihän peli kuitenkaan samanlaista yhteen maaliin pelaamista ollut kuin viikko sitten MuSa:n kanssa. AS Moon piti maalivahdin koko ajan tolppien välissä, sillä vaikka Moon painosti, iski sinipaitainen kotijoukkue myös vaarallisesti. Tolpat kolisivat kummassakin päädyssä.

Toisen puolijajan yhdeksännellä minuutilla sitten Marko Keinänen pääsi tekemään tasoituksen Jukka-Pekka Patasen esityöstä. Eikä se tietenkään ainakaan hillinyt raahelaisten yritystä.

FC OPA:n puolustustaisteluun tuli uusi ulottuvuus kun Janne Mäntynenä otti suoran punaisen kortin 33 minuutilla. Tolpat ja Pasi HIlli kuitenkin kestivät.

Lopulta kuitenkin pelikello armahti katsojat hirmuisesta jännittämisestä ja pisteet tasattiin. Palkintoraati, Dritan Stafsula ja Kari Lindgren, arvioivat joukkueiden parhaiksi Juhani Stridin kotijoukkueesta ja Marko Keinäsen vierailijoista.

Oulun kaupunginvaltuuston vierailusarjassa mukana oli Suomen Keskusta ja sen edustajana Matias Ojalehto, joka viehtyi silminnähden pelistä ja tunnelmasta ureheilutalolla.

FC OPA:n peli otti taas uuden askeleen oikeaan suuntaan. Joukkue hajaantui joululoman viettoon kuten myös taustahenkilöt.

FC OPA kiittää kaikkia kannattajiaan tuesta menneen vuoden aikana ja toivottaa kaikille hyvää joulua.