RAUMA VEI VOITON

4.12.2016

FC OPA:n Rauman matka jäi pisteiden valossa vaisuksi. Kaikki kolme jäivät Raumalle lukemin 5-1 (3-1).

FC OPA maksaa edelleen oppirahoja ykkösessä. Nyt maksun perijänä oli FC Rauma.. Maalintekopaikat, laukaisuyritykset maalia kohta ja kulmapotkut, FC OPA vei nimiinsä mutta kun ei uponnut. Paras esimerkki on kai Sampo Lastuvirran laukaus tolpan sisäpuolelle, josta pallo pomppasi maalivahdin ja yläriman kautta uudelleen maalivahdille.

Mutta sitten ottelun tapahtumiin. Ottelun ensimmäiset kolme minuuttia olivat puhtaasti OPA:n hallintaa. Ilkka Martikainen ja Sampo Lastuvirta pommittivat vuoronperään, mutta tuloksetta. Sitten Raahe sai toisesta hyökkäyksestään kulmapotkun ja siinä blokattiin ovelasti OPA:n pelaaja ja Niila Asunmaa pääsi tekemään johto-osuman.

Tämän jälkeen ote pysyi edelleen OPA:lla ja se pystyi luomaan ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana 17 maalintekoyritystä.

Palkinto tuli 12 minuutilla, kun joukkueensa parhaaksi valittu Janne Mäntynenä teki kauden avausmaalinsa syötön katkosta, pari askelta kohti maalia ja yllättävä veto. Ottelu oli tasan.

Valitettavasti minuutin kuluttua FC OPA:n hyökätessä tuomittiin Juho Sipilälle aivan kummallinen käsivirhe, jonka jälkeisestä vapaapotkusta Rauma avasi nopeasti vasempaan laitaan, jossa Kasper Nyholm piti pallon taidolla ja tuurilla kentän puolella ja pääsi yllättämään Pasi Hillin.

Tämän jälkeen ote siirtyi hienokseltaan Raumalle. Viimeinen viisi minuuttia olikin Rauman hallintaa ja pahimpaan mahdolliseen aikaan kotijoukkue teki sitten sen ”pukukoppimaalin”. Pasi Hillin torjunnan jälkeen Aleksi Paltamaa ajautui laukauksen peittoyrityksen jälkeen maalivahtinsa syliin. Samaan aikaan Jussi Aalto oli oikeassa paikassa ja siirsi pallon blokatun maalivahdin ohi.

Toisen puoliajan kaksi ensimmäistä minuuttia olivat FC OPA:lle synkät. Rauma tuli virkeämpänä tauolta ja teki kaksi nopeaa maalia vierailijoiden uinuessa.

FC OPA ei kuitenkaan luovuttanut vaan se kaivoi uudelleen pelihuumorin esiin ja hallitsi jälleen loppupeliä. Mutta kuten alussa todettiin, maalipaikat eivät jalostuneet maaleiksi.

Peli-ilme oli kuitenkin positiivinen ja Rauma ei päässyt enää samanlaisiin tilanteisiin kuin aiemmin pelissä. Toki on myönnettävä, ettei heillä olut tarvettakaan hyökätä silmittömästi.

Ottelun jälkeen pukukopissa oli kovin hiljaista mutta kyssä se juttu alkoi luistaa, kun peliä oli vähän aikaa pureksittu. Yhdessä todettiin kehittymisen olevan prosessi. Nyt otettiin oikeita askeleita ja tiedetään taas uusia asioita futsalin pelaamisesta.

Seuraavan kerran FC OPA:n taival jatkuukin Oulun urheilutalolla, kun vieraaksi saapuu MuSa Porista.