MAALITILI MUTTEI PISTETILI AUKI

16.10.2016

Loiske - FC OPA 3-2 (2-1)

FC OPA kohtasi tuplapeliviikonlopun toisessa ottelussan Sääksjärven Loiskeen. Pisteitä ei OPA:lle tästäkään pelistä jäänyt tuomisiksi, vaikka pelitapahtumiin nähden tasapeli tai jopa OPA:n voitto ei olisi ollut vääryys.

FC OPA:n kokoonpanoon oli tullut yksi muutos, kun Juho Sipilä joutui lähtemään töihin Ouluun. Paikkaamaan Sipilää saapui Niko Junkkari, joten myös tähän peliin saatiin käyttöön kaksi täyttä kentällistä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi mollivoittoisesti, kun Loiskeen pelaajista Tommi Ahola oli unohdettu vapaaksi oikeaan laitaan. Aholan terävä veto yllätti OPA:n maalivahti Pasi Hillin ja Loiske siirtyi 1-0 johtoon, kun peliä oli pelattu vain 1:24.

FC OPA ei kuitenkaan tästä lannistunut, sillä joukkueen kesken oli päätetty, että tänään avataan maalitili. Eilen Tampereelle junalla saapunut Niko Junkkari sai kunnian tehdä FC OPA:n historian ensimmäisen maalin Futsalin Ykkösessä. Terävä kääntyminen ja vihainen vasemman jalan veto yllättivät Loiskeen maalivahdin ja OPA oli tullut tasoihin. Loiske pääsi kuitenkin tauolle yhden maalin johdossa, kun OPA:n keskialueen pallonmenetys johti siihen, että Riku Gröndahl pääsi siirtämään numerot 2-1:een.

Tauolla pelaaja-valmentaja Heikki Viia pyrki valamaan uskoa joukkueeseen ja peräänkuulutti jatkuvaa keskittymistä sekä noepaa reagointia kentällä.

Toiselle puoliajalle FC OPA tulikin ryminällä. Prässi toimi ja Loiskeen oli vaikea päästä kontrolloituihin hyökkäyksiin. Lopulta hyvä taistelu tuotti tulosta ja Junkkari pääsi maalivahti Pasi Hillin oivasta syötöstä tasoittamaan pelin 2-2:een. OPA sai tästä vaan lisää henkeä päälle ja näytti, että johtomaali tulee hetkellä millä hyvänsä.

Niihän siinä kuitenkin kävi, että Loiske teki maalin. Teemu Heinosen keskeltä lähtenyt veto kimpoili useamman pelaajan kautta takatolpalla olleen Ali Al-Zubeidin rintaan ja siitä maaliin.

Lopussa OPA pääsi vielä tekopaikoille ja reikäpaidallakin saatiin pari puolittaista paikkaa rakennettu, mutta palkinto jäi tällä kertaa hyvästä yrityksestä saamatta.

Kaksi vieraspeliä opettivat, että pienet asiat ratkaisevat pelit ja asiat pitää tehdä tässä sarjassa vielä huolellisemmin ja nopeammin, mitä aikaisemmin. Nyt kyllä harmittaa, mutta tämä harmitus on käännettävä energiaksi, sillä jo ensi viikonloppuna pelataan taas. FC OPA pässee aloittamaan pelit kotisalissa, kun vastaan asettuu viimekaudella liigasta tippunut Mad Max. Peli alkaa Urheilutalolla klo. 19:00 tervetuloa kannustamaan FC OPA voittoon!!

Vielä loppuun FC OPA:n ensimmäisen Futsalin Ykkösen maalin tehneen Niko Junkkarin mietteet:

Kerro Niko omin sanoin, miten 1-1 maali syntyi.

"En muista tarkkaan onnistuinko riistämään pallon vastustajalta vai tuliko pallo mistä. Sain aikaiseksi nopean laukauksen ja tällä kertaa se upposi yläkulmaan, hyvä näin."

Miten näit joukkueen pelin tänään?

"Oltiin hyviä ja minun mielestä ois ansaittu enemmän. Pienestä on kiinni häviön ja voiton raja. Mitään selkeää parannuskohtaa on nyt vaikea vielä keskiä. Tasainen peli ja vielä astetta terävämpi pitää olla, niin hyvä tulee."

Millä eväillä tulevana viikonloppuna kairataan ensimmäinen voitto OPA:lle?

"Samoilla eväillä kuin tänään. Taistellaan kovaa ja käytetään maalipaikat paremmin hyväksi, niin eiköhän niitä voittoja ala tulla."

Terveiset katsojille.

"Tervetuloa todistamaan FC OPA:n kauden ja historian ensimmäistä peliä Futsalin Ykkösessä. Teidän tukeanne tarvitaan!!"