PELAAJA-VALMENTAJA VAI PELAAJA JA VALMENTAJA?

5.9.2016

Valmentajakaksikko pallottelee
Valmentajakaksikko pallottelee
Heikki Viia
Heikki Viia
Riku Säärelä
Riku Säärelä

FC OPA:n edustusjoukkuetta johtaa parivaljakko kentällä ja kentän laidalla.

FC OPA on harjoitellut ensimmäiseen ykkösen kauteensa kokeneen parivaljakon voimin. Harjoituksia ovat vetäneet Heikki Viia ja Riku Säärelä.

Toimitus kyseli parivaljakon tuntemuksia kun sarjan alkuun on vielä 1½ kuukautta.

Toimitus: Kuka olet?

Heikki: Minä olen tämmöinen monitoimimies FC OPA:ssa. Synnyin Helsingissä mutta viisi vuotta riitti siellä ja olen sen jälkeen asunut Oulun seudulla. Olen aika monipuolinen pelaaja, tasainen ja sillä tavalla mielestäni hyvä joukkuepelaaja. Valmentamisesta minulla on kokemusta Sarkkirannan Ajaxista kahden kauden ajalta.
Riku: Paljasjalkainen oululainen, 25 vuotias kiva poika. Kokemusta minulla on liigassa neljän kauden ajalta. Kolme kautta Tervareissa ja yksi kausi Mad Maxissa. Maajoukkueringissä olin vuosina 2013-2014 mutta sitten tuli loukkaantuminen ja ne pelit jäivät. Pelaajana olen hyökkäysorientoitunut enkä mikään valmentajan unelmapelaaja. Ehkä vahvuuteni on syöttötyöskentely ja nelikon yhteen liimaaminen.

Toimitus: Mitä odotatte tulevalta kaudelta?

Heikki: Taso ainakin nousee aikaisemmista kausista eli jokaisessa pelissä on jokaisen annettava kaikkensa.
Riku: Vastustajat ovat rutinoituneita ja heillä on monella kokemusta liigasta. Kyllä meillä on vastassa aivan uusi maailma.

Toimitus: Millaista pelitapaa FC OPA esittää tulevalla kaudella?

Riku: Pelitapa on meidän vahvuutemme. Pelaamme energisesti ja joukkue on tutustunut siihen jo aiemmin.
Heikki: Ainakin peli on vauhdikasta.

Toimitus: Millainen työnjako teillä on?

Riku: Jako on tosi selkeä. Hessu vastaa taktiikasta ja harjoitusten suunnittelusta. Minä sitten tuon oman panokseni yksityiskohdissa ja pelaajien ohjaamisessa.
Heikki: Juuri näin ja onhan peleissä aikalisätkin käytössä kummallakin puoliajalla.

Toimitus: Millaiset tavoitteet teillä on?

Riku: Oulussa otetaan paljon pisteitä ja kyllähän se sarjapaikan varmistaminen on vähimmäistavoite. Pitää muistaa, että monelle pelaajalle on aivan uusi kokemus lähteä vieraspeliin aamulla anivarhain, pelata jossain etelässä puolilta päivin, vaihtaa paikkakuntaa ja pelata seuraavana päivänä uudelleen.
Heikki: Varmaankin saunaillassa sovitaan tavoitteista, mutta yhtään ottelua ei lähdetä häviämään.

Toimitus: Millainen materiaali teillä on käytössänne?

Heikki: Pelaajamateriaali on ok. Meillä ei ole mitään tähtiä ja jokainen joutuu taistelemaan pelipaikastaan. Kenenkään pelipaikka ei ole varma. Jaa no jos Riku loukkaantuu...

Kaverukset naurahtavat toisilleen ja lähtevät vetämään harjoituksia Urheilutalon parketille.

Pelaajavalmentajien otteita ja joukkueen nykykuntoa voi käydä katsomassa tulevana torstaina Oulun urheilutalolla klo 20.15 kun harjoitusottelussa kohdataan liigassa pelaava FC Kemi.