YHTEISTÄ SÄVELTÄ ETSIMÄSSÄ

24.1.2009

Juha-Matti Huovinen luovi vasempana pakkina.
Juha-Matti Huovinen luovi vasempana pakkina.
Joni Kauppila kilpasilla hakalaisen kanssa.
Joni Kauppila kilpasilla hakalaisen kanssa.
Mika Koski pinkaisee maalintekoon.
Mika Koski pinkaisee maalintekoon.
Joonas Sohlo yllätti pirteillä otteillaan.
Joonas Sohlo yllätti pirteillä otteillaan.

Harjoitusottelu: FC OPA - KAJHA 1-0 (1-0)

FC OPA:n harjoitusottelukausi alkoi tänään Heinäpään palloiluhallin seinien suojissa. Vastaan asettui Kolmosesta nousua hakeva Kajaanin Haka, jonka FC OPA löi maalein 1-0 (1-0).

Sarjaportaiden erosta huolimatta mitään paraatimarssia oululaisten hyväksi ottelusta ei tullut, kuten eilen ennakossa jo osattiin arvellakin. Kokoonpanossa oli vain yhdeksän viime kaudella mukana ollutta pelaajaa, joten lähestulkoot koko ottelu kului yhteisten sävelten hakemisessa.

Uusien pelaajien ja testimiesten keskinäisen kemian puuttuminen pisti myös valmentaja Jyrki Kylmälää silmään, minkä vuoksi hän pysyi tavallista harvasanaisempana.

"Osa porukasta ei vielä edes tunne toisiaan, joten turha tässä on ihmeempiä kommentoida. Tämä oli ensimmäinen harjoituspeli ja se siitä."

Sen verran sarjaportaiden erot näkyivät, että FC OPA:lla oli välillä runsaastikin mahdollisuuksia siirrellä palloa siniseltä toiselle. Siihen ei viikon kuluttua ole enää tilaisuutta.

"Veikkaanpa, että ensi kerralla tilaa ja aikaa on pikkuisen vähemmän", valmentaja Kylmälä velmuili viitaten tulevaan AC Oulu -otteluun.

Tämän päivän ottelun ainoan osuman viimeisteli Olli Laukkasen tarjoilusta Mika Koski. Muuten maalipaikat olivat melko kortilla kummankin joukkueen osalta. Myös KajHa sai pallon maaliin, mutta toisen puoliajan alussa ollut tilanne liputettiin paitsioksi.

Päivän komeimmasta vastasi Hakan Tapio Kuokkanen, joka jysäytti kerran elämässä -vedon tarkasti tolppaan. Matkaa oli varmasti rapiat 40 metriä. Tilanne sai alkunsa niistä harvoista hetkistä, jolloin FC OPA:n keskikenttä oli laiskana ja antoi vastustajan pyörittää peliä.

Päivän iloisempia yllättäjiä oli MetroStarsin pelaaja Joonas Sohlo, joka pysyi ainakin Kolmosesta tulevaa vastustajaa vastaan hyvin kuvioissa mukana. Toni Kuusirati oli eleettömän varma kymppipaikalla ja Janne Kauppila hallitsi tonttiaan alemman kk-linjan keskimmäisenä.

Seuraava harjoitusottelu on AC Oulua vastaan viikon kuluttua ensi lauantaina. Sitä ennen FC OPA:n puheenjohtaja Ralf Mattson lupasi sopimusuutisia ainakin puolenkymmenen pelaajan osalta. Todennäköisin papereiden allekirjoituspäivä on tiistai.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

La 24.01.2009, Heinäpään palloiluhalli
Harjoitusottelu

FC OPA - KajHa1-0 (1-0)
32. 1-0 Mika Koski
Erotuomari: Aleksi Tanner

FC OPA

AvauskokoonpanoVaihdot
HUOVINEN Juha-Matti
HYVÄRINEN Sami
JÄRVITALO Vesa-46
KAUPPILA Janne
KOSKI Mika-32 +46 -66
KUUSIRATI Toni
LAUKKANEN Olli
LUUKKONEN Jani (mv)
SAARELA Harri
SASSI Juho-46 +84
YRJÖNHEIKKI Janne-46 +66
Vaihtopelaajat
KAUPPILA Joni+46 -84
MÄKÄRÄINEN Mikko
OLLIKAINEN Mikko+46
SOHLO Joonas+32