NYT SE RATKEAA

11.3.2016

Ottelupari
Ottelupari
Voittoisa joukkue Kaustisella.
Voittoisa joukkue Kaustisella.

FC OPA ja Monkulat ratkaisevat sunnuntaina klo 17.00 alkaen kumpi joukkueista pelaa futsalin ykkösessä ensi kaudella.

FC OPA:n kausi 2015-2016 huipentuu Urheilutalon parketilla sunnuntaina, kun vastaan astelee ensimmäisessä osaottelussa luvuin 4-2 nöyrtynyt KP-V Monkulat Kaustiselta.

Laitetaan esiin kylmät faktat:
1. FC OPA nousee ykköseen voitolla, tasapelillä ja jopa häviöllä kun lukemat ovat maalin tappio tai kahden maalin tappio luvuin 0-2 tai 1-3.
2. Jos varsinainen peliaika päättyy 2-4 mennään jatko-otteluun, jonka kesto on 5 minuuttia. Jos kumpikaan joukkue ei pysty tekemään maalia ammutaan rangaistuslaukauskilpailu, jonka voittaja nousee ykköseen.
3. Jos Monkulat voittaa ottelun kolmella maalilla tai kahdella maalilla ja se tekee enemmän kuin neljä maalia, se nousee ykköseen.

Joukkueet ovat kohdanneet historian ja kuluvan kauden aikana kaksi kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen oli Kaustisella cupin merkeissä. Tämän ottelun FC OPA voitti 2-1. Toinen kohtaaminen tapahtui viikko sitten jälleen Kaustisella. Nyt FC OPA oli parempi luvuin 4-2.

Kaustisella oli katsojia huimat 170 - päästäänkö Oulussa samoihin lukemiin?

Kaustisella oli hieno tunnelma - saadaanko urheilutalolle riittävästi futsalin ystäviä?

Sanooko kolmas kerta toden - luotetaanko ennemmin sanontaan ei kahta ilman kolmatta?

Siinäpä on kysymyksiä kerrakseen.

Mennäänpä sitten perusasioihin. Kummassakin ottelussa Monkuloilla oli pitkä painostusjakso. Siitä huolimatta Kaustislaisten laukaukset pääosin peitettiin tai ne menivät ohi. Loput laukaukset on hoitanut FC OPA:n maalivahti. Joko Anttoni Veteläinen tai Pasi Hilli.

Monkuloiden kokenein pelaaja Jarkko Ojala on onnistunut kumassakin ottleussa maalinteossa. Millainen sanalasku häneen sopisi?

Maalipaikkoja FC OPA pystyi ensimmäisessä karsintaottelussa luomaan enemmän maalipaikkoja kuin isäntäjoukkue. Osan tuhlatuista paikoista torjui Monkuloiden ulottuva ja hyvin vastaantuleva maalivahti. FC OPA:n maalintekoa on kuitenkin leimannut huolimattomuus. Luoduista paikoista olisi kaiken järjen mukaan pitänyt pystyä tekemään enemmän maaleja.

Kummallakin joukkueella on maalivahtipeli kunnossa. Monkulat pelaa usein 3-1 ryhmityksellä, joka muuttuu sitten 2-2 muotoon. FC OPA koittaa välttää kumpaakin muotoa pelaten 4-0 järjestelmällä. Urheilutalon lattia on  Kaustisen urheilutaloa pienempi. Samalla siirrytään matolta parketille. Kumpikin muutos suosii FC OPA:n pelityyliä.

Sunnuntain otteluun FC OPA saa mukaan parhaan mahdollisen saatavilla olevan kokoonpanon kun edellisestä pelistä lievän loukkaantumisen takia pois ollut Mikko Suomelakin on pelikunnossa. Jospa joukkueen tehokkain maalintekijä pystyy tehopisteisiin myös sunnuntaina.

Ottelussa kannattaa kiinnittää myös huomio nuoreen Juhani Stridiin. Junnu loi Kaustisella muutamia hyviä maalipaikkoja mutta teki lopulta maalinsa paikasta, josta kukaan ei odottanut. Yllättävyyttä siis löytyy kentältä.

Pääseekö toinen juuri 18 vuotta täyttänyt nuorukainen Hannu Pirinen kokoonpanoon? Hannu teki cupin ottelussa maalin Juhani Stridin syötöstä. Ja jottei voima olisi kokonaan nuorukaisten varassa, on FC OPA:n kokoonpanossa myös kokemusta Jeferson Piresin toimesta.

Pääsymaksu otteluun on kaksi euroa mutta siitä pääsee eroon käymällä tykkäämällä otteluisännän nettisivuja https://www.facebook.com/oulunkonttivuokrausoy/?ref=ts&fref=ts

Tervetuloa kannustamaan FC OPA ykköseen.