Siitä se lähti.
Jeferson Pires teki avausmaalin
Ilkka Martikainen pelasi hyvän ottelun.
Siihen se päättyi ja jatkuu viikon päästä...

FC OPA otti askeleen lähemmäs ykköstä voittamalla karsintojen ensimmäisessä osassa KP-V Monkulat 2-4 (0-2).

FC OPA teki jo toisen vierailun Kaustiselle kuluvalla kaudella. Paikka oli avara ja yleisö sivistynyttä. On todella mukava pelata kun yleisö kannustaa omiaan ja antaa tunnustuksen myös vierailijalle.

Ottelu alkoi yleisön kovan kannustuksen siivittämänä Monkuloiden painostuksella. Ensimmäisen viiden minuutin aikana Monkulat laukaisi viisi kertaa kun FC OPA pääsi vain kerran tekopaikkaan. Tämän jälkeen ottelu tasaantui ja FC OPA tuli entistä paremmin peliin mukaan.

Opalaisittain tilanne muuttui valkeammaksi reilun seitsemän minuutin kuluttua kun Juha Soronen antoi kulmapotkun ja Jeferson Pires tälläsi pallon Monkuloiden maalissa olleen Sami Harjupatanan selän taakse. Toisen viisiminuuttisen maalilaukaukset menivät Opalle 5-0.

Tämän jälkeen peli oli tasaista ja maalitilanteita tuli liukuhihnalta kummallekin joukkueelle. Monkuloiden yleisöä hiljensi seuraavaksi Sakari Kiljander, joka ei syöttänytkään vapaapotkua kuten kaikki odottivat, vaan veti matalan laukauksen maaliin.

Puoliajalle mentiin siis lukemissa 0-2.

Toisen puoliajan FC OPA aloitti pitämällä palloa pidempiä aikoja. Pallonmenetyksen jälkeen joukkue tuli nopeasti puolustusasemiin. Tiivis puolustaminen tuotti tulosta ja Juhani Strid rankaisi kotijoukkuetta kolmannen kerran hienon pallonriiston jälkeen. Junnu pääsi katkaisemaan pitkän syötön ja jatkoi pallon suoraan puolirajan takaa Monkuloiden maaliin.

Tämän jälkeen Monkulat aloitti aivan hurjan painostuksen. Se tuottikin tulosta parin minuutin välein kun ensin Jarkko Ojala ja sitten Henri Kuorikoski kavensivat pelin jännittäviin lukemiin 2-3.

Tämän jälkeen FC OPA otti käyttöön viidennen kenttäpelaajan ja pyrki saamaan jälleen pelin otteen itselleen. Näin kävikin mutta ajoittain Monkulat sai aikaan melkoisia mylläköitä Pasi Hillin maalille. Mutta Pasipa piti pintansa ja lopun Monkuloiden rynnistyksestä teki Juha Soronen, joka taisteli pallon maalivahdin torjunnan jälkeen maaliin.

Tätmän jälkeen Niko Junkkari yritti Diego Maradonan temppua maassa makaamalla. Olisiko se ollut sitten Haadeksen handu onnistuessaan. Nyt Niko sai keltaisen kortin.

Voitto toi FC OPA:lle kotiedun seuraavaan otteluun 13.3.2016. Oulun Urheilutalolla pelataan tuolloin klo 17.00 alkaen karsinnan toinen peli. Peli pelataan eurocup-säännöillä. Etu on nyt FC OPA:lla mutta mihinkään liihotteluun ei kannata sortua, sillä pallo on edelleen pyöreä ja mitä vain voi sattua. Hyvällä keskittymisellä ja tehokkaalla pelillä ottelu on hoidettavissa. Tervetuloa kannustamaan FC OPA ykköseen.