Aleksi Tuovila teki kaksi maalia.
Tuomo Iinatti teki Sami Kauppisen syötöstä
Boris Verbrugge sai yhden syöttöpisteen
Sami Sääksjärvi oli hyvässä vauhdissa.

FC OPA RetroStars otteli perjantaina Kempelehallissa sarjakärki JS Herculesta vastaan. Pisteet jäivät lopulta vieraille lukemin 3-5 (1-4),

Ottelun lähtökohta oli varsin selkeä. JS Hercules oli ja vrmistanut nousunsa kolmoseen ja FC OPA RetroStars oli sarjan hännillä. Ottelupalaverissa päätettiin iskeä tähän epäsuhtaan ja toivottiin, että vastustaja tulee peliin huonolla asenteella.

Kaikki alkoikin suunnitelmien mukaan. JS Hercules sai aloituksen ja he syöttelivät jonkin aikaa kunnes Aleksi Tuovilan prässi puri. Allu riisti pallon, otti  muutaman kosketuksen kohti vastustajan maalia ja tempaisi pelivälineen vastustamattomasti verkon perille.

Ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikainen vaan kolmen minuutin kuluttua peli oli tasan ja 11 minuutin kuluttua se oli jo 1-4.

Futsal on mielenkiintoinen ja mahatava peli. Pelitilanteet olivat tasaisia, mutta Herculeksella oli tuuria. Kaksi maalia meni kummallisesti pomppien maaliin jalakaviidakon läpi. Niinpä tilanne oli juuri se mikä tulostaululla näkyi.

Tilanteeseen 1-4 peli näytti jumiutuvankin. Puoliajalla sinipaitojen keskuudessa puhuttiin tilanne kovuudesta. Tarkoitus oli pelata samalla tavalla, mutta kovempaa voi ottaa,sillä ensimmäisen 20 minuutin aikana joukkueelle ei puhallettu yhtään rikettä.

Ajatus toimi ja Boris Verbruggen syötöstä Aleksi Tuovila teki toisen maalinsa ja siirsi samalla Joonas Kauppisen vanhan yhden kauden maaliennätyksen historian kirjoihin. Aleksilla on nyt koossa yhdeksän maalia.

Retron kiri ei suinkaan loppunut tähän. Tilanteita luotiin koko ajan kiihtyvällä tahdilla Ruslan Minjushinin maalille. Maalin kehyksiä kolisuteltiin useampaan kertaan, tuhannen taalan paikoissa ei ihan jalka osunut kohdalleen tai Ruslan osui eteen. Lopulta maali saatiin aikaan vapaapotkusta, jossa Sami Kauppinen tarjoili Tuomo Iinatille paikan vetää täysillä pallo maaliin.

Herculeksen kunniaksi on toki myönnettävä, ette sekin teki useita maalipaikkoja, mutta Jarkko Sankala oli pääosin tiellä ja muissa tapauksissa pelikenkä oli samalla tavalla vinossa kuin opalaisilla toisessa päässä kenttää.

Juuri kun alettiin miettiä maalivahdin ottamista pois ja siirtymistä viiteen kenttä pelaajaan tuli pelin ratkaisu kun Matias ustikkaniemi pääsi yllättämään Retron puolustuksen.

FC OPA RetroStars teki jälleen kolme maalia. Kausi alkoi peleillä, joissa tehtiin yksi maali, mutta itseluottamuksen kasvamisen myötä maalimäärät otteluissa ovat kasvaneet ja onnistujia on ollut useita. Valitettvasti kausi alkaa loppua, sillä joukkueen kuntokäyrä on ollut koko ajan ylöspäin.

Viimeinen peli joukkueella on 5.3. Iltatähteä vastaan. Ottelusta on tulossa tavattoman tasainen, kiimaisen kiihkeä ja uskomattoman kaunis futsaltapahtuma.

Ennen hajautumistaan suihkuttelujen jälkeen, joukkue päätti, että sunnuntain harjoitukset jätetään väliin ja sen sijaan mennään katsomaan FC OPA:n edustusjoukkueen peliä urheilutalolle klo 18.30. Siellä ratkaistaan nousukarsintapaika ykköseen ja nähdään toivottavasti miten maaleja tehdään ja erityisesti viimeistellään. Siinähän Retrolla on parantamisen varaa.