RATKEAAKO SARJAN KÄRKIPAIKKA?

17.2.2016

Ville Lindholma ja Tomi Toukola yrittävät pysäyttää Kim Kauppista.
Ville Lindholma ja Tomi Toukola yrittävät pysäyttää Kim Kauppista.
Retu Värri laukaus ja Valtteri Kairaluoman torjunta.
Retu Värri laukaus ja Valtteri Kairaluoman torjunta.
Näitä tilanteita toivotaan nähtävän paljon MBKU:n maalilla.
Näitä tilanteita toivotaan nähtävän paljon MBKU:n maalilla.

Sunnuntaina 21.2. taistellaan Pohjois-Suomen kakkosen kärkipaikasta ja karsintapaikasta ykköseen.

FC OPA on sunnuntaina herkullisessa paikassa kun se astelee urheilutalon parketille klo 18.30. Pistekin otettuna MBKU:lta riittää varmistamaan karsintapaikan ykköseen.

Mennäänpä kuitenkin ensin hieman historiaan.

FC OPA ja MBKU ovat kohdanneet aikaisemmin kolme kertaa ja vain kerran FC OPA on ollut parempi. Sarjapeleissä kohtaamisia ei ole, vaan aiemmin on pelattu kerran cupissa ja kahdesti harjoitusottelussa. Tilastot aikaisemmista kohtaamisistra löytyvät täältä.

Meneillään olevassa sarjassa FC OPA on päästänyt vähiten maaleja ja MBKU on puolestaan tehnyt eniten maaleja. Vastassa on siis paras puolustus ja paljon maaleja tehnyt joukkue. Tilanne saattaa olla kuitenkin hieman muuttunut, sillä MBKU:n parhaat maalintekijät Rony Knape ja Janne Putaala ovat siirtyeet Tervareiden liigapeleihin.

FC OPA pn kerännyt 11 ottelussa 28 pistettä ja pitää sarjan kärkipaikkaa hallussaan. MBKU on puolestaan kerännyt 11 ottelussa seitsemän pistettä vähemmän eli 21.

Tilanne on siis yksinkertaisesti sellainen, että jos MBKU voittaa, sillä on edelleen mahdollisuus sarjan voittoon. Se toki edellyttäisi MBKU:n voittoa jokaisesta ottelusta ja FC OPA ei saisi ottaa yhtään pistettä.

FC OPA:n kannalta tilanne parempi. Joukkueelle riittää sunnuntain ottelusta yksi piste varmistamaan karsintapaikan.

Joukkuehan ei tietenkään alistu pelkkään tasapelin hakemiseen vaan se hakee hyvälle vireelleen jatkoa. Jo nyt joukkue on tehnyt voitto-otteluiden ennätyksensä. Edellinen pistemenetys tapahtui marraskuussa, minkä jälkeen joukkue on ottanut seitsemän voittoa.

Nyt on kaikkien FC OPA:n ystävien aika tulla kannustamaan joukkue voittoon ja keskittymään jatkokarsintaan. Käy ilmoittautumassa tilaisuuteen, niin osataan varata kahvia riittävästi.