Jesse Kuusela (vas.) ja Jussi Ailisto (oik.) varjostavat AC Kasikuutosen Niko Huuskoa.
Mikko Rantala aiheuttaa paniikkia OuJK Academentian puolustukselle.
Casey Sargeson (vas.) ja Joonas Sohlo (oik.) olivat yritteliäitä päivän pelissä.

Vielä on MetroStarsilla paljon opiskeltavaa futsalin saloista. Se tuli tänään selväksi, kun joukkue karisteli joulukiloja vyötäröiltään Viitosen toisessa osaturnauksessa.

Erityisesti puolustamisessa, pallon kierrättämisessä ja syöttöpelissä jäi parantamisen varaa MetroStarsin menetettyä molemmissa peleissä johtoasemansa. Käteen jäi yksi piste 4-4 tasapelistä OuJK Academentiaa vastaan. Sarjajohdossa oleva AC Kasikuus löi Metron niukasti 3-2.

AC Kasikuus antoi Metrolle tähän mennessä parhaimman vastuksen eikä ottelussa jäänyt epäselväksi, miksi se on piikkipaikalla ilman pistemenetyksiä. Joukkue pyöritti peliä pelottavan vahvasti ja vain Mikko Mäkäräisen paraatipelastukset pitivät kamppailun tasaisena.

MetroStars pääsi nopeasti kuvioihin mukaan ja meni kahden maalin johtoon. Toisella puoliajalla AC Kasikuus painoi väkisellä tasoihin ja iski ajassa 29.11 voittomaalin, kun Joni Metso tykitti kovan vapaapotkun verkkoon.

Ensimmäinen pelaamalla saatu sarjapiste irtosi toisessa pelissä vastaanottokeskuksen asukkaista muodostetusta OuJK Academentiasta. Helpolla sekään ei irronnut, sillä jo parin minuutin pelin jälkeen palloa haettiin Metron verkosta.

Peli eteni Tuomo Iinatin maalin jälkeen tasaisena ensimmäisen puoliajan loppupuolelle, jolloin Hassan Mohebbi otti toisen keltaisen telottuaan Jesse Kuuselaa ja ajettiin kentältä. Ulosajo ei riittänyt herättämään metrolaisia, sillä kahden minuutin jäähyn aikana maalasi ainoastaan OuJK.

Jäähyn jälkeen Timo Heikkilä ja Mikko Rantala veivät MetroStarsin taukojohtoon 13 sekunnin välein tehdyillä maaleilla. Viime minuuttien hyvä vire ei kuitenkaan kantautunut toiselle puoliajalle. OuJK Academentian Husein Ahmad Husein viimeisteli hattutempun ja vasta Casey Sargeson varmisti tasapelin Metron aikalisän jälkeen.

MetroStarsin paras pelaaja oli tänään maalivahti Mikko Mäkäräinen, joka torjui hyvin molemmissa otteluissa. Avausturnauksessa hyviä otteita esittäneet Mikko Rantala ja Joonas Sohlo olivat näkyviä myös nyt, mutta eivät niin ylivoimaisia kuin edellisellä kerralla. Casey Sargeson oli aktiivinen ja yritteliäs, mutta hänen suoritus päättyi liian usein ponnettomaan kaukolaukaukseen.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre