C-LOHKO UUDISTUU MALTILLISESTI

25.11.2008


Suomen Palloliiton liittohallitus on lyönyt lukkoon ensi kautta koskevan kilpailutoiminnan päälinjat. Hyväksytyksi tulivat myös Kakkosen kolmen eri lohkon rajalinjat.

Päätöksen myötä Kakkosen C-lohko saa uutta väriä, mutta tänä vuonna vähemmän kuin viime kaudella. Kokonaan uusia seuroja on viisi, kun niitä viime kaudeksi tuli kuusi.

Uusia ovat Ykkösestä pudonnut VIFK, nousijat FC Vaajakoski, Lapuan Virkiä ja FC Santa Claus sekä lohkosiirron kohteeksi joutunut FCJ Blackbird. FC OPA on kohdannut näistä VIFK:n ja FC Santa Clausin.

Jaon myötä C-lohkon pisin matkapeli Närpiöön katoaa, kun Närpes Kraft siirtyy B-lohkoon. FC OPA:lle kokonaan uusia vierailukohteita ovat Jyväskylä ja Lapua.

Jyväskylään suuntautuvan kahden matkan ilmaantuminen saa aikaiseksi mielikuvan matkustamisen rajusta lisääntymisestä, mutta FC OPA:n osalta kilometrimäärät jopa hiukan pienenevät.

Kruunupyyn Teerijärven ja Rovaniemen (225-224) sekä Kuopion ja Lapuan (287-300) matkat ovat lähes yksi yhteen. Jyväskylän matkat yhteenlaskettuna ovat lyhyempiä kuin vertailussa viime kautisesta yli jäävät Vaasa ja Närpiö.

Muista lohkoista A koostuu pääasiassa pääkaupunkiseudun joukkueista höystettynä puolellakymmenellä maakunnan seuralla, joista helsinkiläisille eksoottisin "häirikkö" lienee susirajan Kultsu FC.

B-lohkoon on sijoitettu läntisen Suomen joukkueita aina Espoosta Tampereen seudun kautta Närpiöön. Tässä lohkossa odottaa myös yksi muutos, sillä sarjaan noussut FC Honka/2 joutuu siirtämään toimintansa itsenäisen ry:n alle.

LOHKO C
 1. FCJ Blackbird      Jyväskylä siirto
 2. FC OPA Oulu
 3. FC Santa Claus Rovaniemi nousija
 4. FC Vaajakoski Jyväskylä nousija
 5. FC YPA Ylivieska
 6. GBK Kokkola
 7. JBK Pietarsaari
 8. Norrvalla FF Vöyri-Maksamaa
 9. OLS Oulu
10. OPS Oulu
11. PK-37 Iisalmi
12. SJK Seinäjoki
13. VIFK Vaasa putoaja
14. Virkiä Lapua nousija