Augustine Jibrin kilpajuoksussa Kristoffer Ainasojan kanssa.
Selvä paitsio!
Janne Kauppila taitaa ratkaisumaalit.
Alex Arinze ja Sami Hyvärinen piirittävät GBK:n Mika Granholmia.

FC OPA:n toiseksi viimeinen kotiottelu päättyi tilastollisesti samalla tavalla kuin edellinenkin. Janne Kauppila teki viime hetken ratkaisumaalin ja FC OPA piti kotipisteet suosikkia vastaan maalein 1-0 (0-0).

Ottelu oli vähämaalisuudestaan huolimatta viihdyttävä ja tarjosi paljon tilanteita harvalle yleisöjoukolle. Vauhdikkaassa ottelussa tempoa riitti, mutta pelillinen taso pysyi korkeintaan tavanomaisessa.

"Kummallakin joukkueella oli omat vahvat ja heikot kautensa. Me olimme terävämpiä, kun taas tuntui, että GBK:n riveissä ratkaisun hetkellä vastuuta siirreltiin pelaajalta toiselle", FC OPA:n luotsi Jyrki Kylmälä näki.

"Hyvätempoinen peli, joka pääosin perustui railakkaaseen hyökkäyspeliin molempien joukkueiden osalta."

GBK tuli vahvasti jo muutama minuutti aloituspotkusta, mutta Kristoffer Ainasojan tolpasta kimmonneen vapaapotkun Ville Jylhä pani avopaikasta yli. Kokonaisuudessaan pahin GBK-myllytys kesti puolisen tuntia, jonka aikana FC OPA kokoili rivejään.

"Tultiin koko porukalla yllätetyksi vähän housut kintuissa. GBK prässäsi yllättävän ylhäältä ja kesti jonkin aikaa ennen kuin pääsimme prässin ohi",  Kylmälä tunnusti.

FC OPA:n parhaat paikat olivat hetki ennen taukovihellystä. Kauppila pääsi kokeilemaan nostoyritystä, joka meni ohi, ja GBK-vahti Teemu Parpala torjui näyttävästi Janne Yrjönheikin 20 metristä ammutun kovan laukauksen.

Ottelu olisi voinut saada toisenlaisen luonteen, jos pallo olisi viety pilkulle 20. minuutilla. Erotuomari Harri Siniaalto ei kuitenkaan nähnyt rikettä tilanteessa, jossa Jylhä kaatui Sami Hyvärisen liukutaklauksen seurauksena.

Toisella puoliajalla voittoa janonut GBK lisäsi höyryä moottoriin, mikä avasi ovia FC OPA:n hyökkäyspelille. GBK:n ankara hyökkääminen ja FC OPA:n vastaiskut tarkoittivat, että ottelussa mentiin päästä päähän ja maalivahdeilla riitti tekemistä.

"GBK on materiaaliltaan yksi sarjan taitavimpia joukkueita, minkä vuoksi ihmettelen kovasti heidän pelityyliään. Taitoa ja kokemusta riittää liigatasolta asti kontrolloida peliä, mutta silti pelataan pitkää. Se altistaa vastahyökkäyksille ja niistähän FC OPA:n paikat tuli", Kylmälä ruoti vastustajan otteita.

Maalintekotilanteita riitti molemmilla. FC OPA:n parhaat paikat olivat Yrjönheikillä, Hyvärisellä, Mika Koskella ja Olajide Williamsilla.

GBK:sta lähimpänä maalia olivat mm. Mikael Muurimäki ja Jimmy Wargh. Lisäksi ainoaksi jääneen osuman jälkeen Jylhä pääsi kokeilemaan onneaan, mutta missasi tasoitusmahdollisuuden Pervovin loistotorjuntaan.

Tapahtumia sisältäneen ottelun kirsikkana toimi hieno osuma, joka syntyi kellon käydessä jo lisäaikaa. Maalin rakentelu lähti Hyvärisen katkaistua päällään GBK:n pitkän pallon. Augustine Jibrinin syöttöyritys kimposi raitapaidasta Yrjönheikille, joka nousi ja syötti poikittain Koskelle. Tämä jatkoi Kauppilalle, joka harhautti puolustajan ja veti hallitusti takanurkkaan.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre