GBK OULUUN VEITSI KURKULLA

21.9.2008

FC OPA:n paineeton - muttei tavoitteeton - loppukausi lähestyy finaaliaan. Tänään on vuorossa kauden toiseksi viimeinen kotiottelu, kun vielä nousutaistossa mukana oleva GBK saapuu Castreniin. Ottelu alkaa klo 18:30.

FC OPA:n paineettomuus on näkynyt viime aikaisissa peliotteissa. Joukkue on voittanut neljästä viimeisestä ottelusta kolme ja kerran on päädytty tasapeliin. Loppukauden tavoitteeksi asetettu neljäs sija on hyvin haarukassa, sillä Norrvalla FF:n käyrä on osoittanut viime aikoina alas ja se on enää kahden pisteen päässä FC OPA:sta.

GBK:n tilanne on toinen. FC Kiisto johtaa kuudella pisteellä ennen kokkolalaisia, joten vain voittosarakkeen luvun kasvattaminen pitää GBK:n sinänsä pienet toiveet yllä. Kiisto on tulessa Iisalmessa jo klo 15, joten sarjakakkosen toiveet noususta saattavat olla jo Oulun ottelun alkaessa mennyttä.

FC OPA lähtee illan otteluun pääosin täydessä iskussa. Toni Kuusiratin korttitili tuli täyteen viime viikonloppuna Teerijärvellä, joten hän on pakkohuilivuorossa. Palloliiton ohjeistuksen jäljiltä, myös Joni Kauppila jää pois ottelusta. Hän sai eilisessä Tervarien ottelussa neljännen korttinsa ja on pelikiellossa.

Loukkaantuneista pelaajista vain Kalle Väisänen puuttuu riveistä. Teerijärven reissun väliin ruokamyrkytyksen vuoksi jättänyt Sergiy Shakhov lienee mukana, mutta pelikunto riittänee vasta vaihtopenkille. Hyökkäykseen riittää kuitenkin vaihtoehtoja, sillä esimerkiksi Mika Koski näytti TUS-ottelussa, että arsenaalia maalintekoon riittää.