Timo Heikkilä ja Mikko Rantala ahdistelevat FC RAI/2:n maalivahtia.
Joonas Sohlo oli jälleen kentän kunkku.
Jussi Jarva ehti töiltään välillä pelaamaankin.
Joonas Vaattovaara onnistui myös puolustajana.

MetroStars nousi haudasta suoraan hautuumaan portille Nelosen toiseksi viimeisessä ottelussaan. FC RAI/2 joutui lopulta tunnustamaan Metron paremmakseen maalein 5-3 (0-2).

Potilas oli jo valmis viimeistä voitelua varten, kunnes se palasi parrasvaloihin tekemällä hitusen vajaan neljän minuutin aikana kolme upeaa osumaa. Sitä ennen MetroStars hakkasi päätään seinään niin lujasti, että harvalukuista yleisöäkin alkoi jomottamaan.

Sarjapaikastaan taistelevan FC RAI/2:n Kari Lepistö oli nousta joukkueensa sankariksi rokottamalla MetroStarsia kahdesti neljässä minuutissa. Lepistö onnistui yllättämään maalivahti Matti Kullaksen samankaltaisilla kaukovedoillaan.

MetroStarsin peliä leimasi liikkeen puute. Kun yksi teki töitä, yhdeksän muuta seurasi vierestä eikä sellaisella pelaamisella pitkälle pötkitä. Uskokin tahtoi loppua kesken, kun kaikki yritykset päättyivät tuloksetta. Kentän parhaana palkittu Joonas Sohlokin joutui toteamaan, että parin metrin päästä maalista voi tuikata vielä ohi.

Helpottava osuma tuli pelikellon näyttäessä reilua tuntia. Markus Alajoki vapautti Timo Heikkilän läpiajoon ja takanurkka soi vihdoinkin. Vain reilua minuuttia myöhemmin vanha herra Serdar Gür näytti pelisilmän olevan edelleen tallessa ja lähetti nyt Alajoen tasoituksen tekoon.

Sohlo sai kunnian viimeistellä voittomaalin. Sehän syntyi - mistäpä muustakaan - kuin vapaapotkusta, joka paristakympistä ammuttuna löysi tiensä verkkoon.  Mikko Rantala ja Heikkilä kaunistelivat vielä lukemia ennen päätösvihellystä. FC RAI/2 yritti vielä vimmatusti takaa-ajoa ja onnistuikin lisäajalla kavennuksessa, mutta aika loppui tylysti kesken.

"En tiedä.. En tiedä, miksi oli taas näin turhan vaikeaa", pyöritteli päätään lähes koko peliajan itsekin urakoinut valmentaja Emmanuel Etchu.

"Ensimmäisestä maalista itseluottamus tuli takaisin", Etchu sanoi ratkaisevasta tekijästä.

Päävalmentajalla oli kokoonpanon laatimisessa melkoisesti päänvaivaa, sillä 13 pelaajan ringistä löytyi vain kolme puolustajaa ja peräti neljä hyökkääjää.

Lottoarvonnassa vasemman puolustajan tontille istutettiin Joonas Vaattovaara eikä turhaan. Hänen suorituksensa oli, jos ei päivän paras, ainakin posiitiivisesti yllätyksellisin.

MetroStars nousi voitollaan sarjassa kolmanneksi ohi FC Kurenpoikien. Piste-eroa joukkueiden välillä on yksi, joten ratkaisu sijoituksen kohtalosta jää viimeiselle kierrokselle. MetroStars on ensi lauantaina FC Netsin vieraana ja Kurenpojat kohtaa Oulussa JS Herculeksen.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre