NELONEN PÄÄTTYY CASTRENIIN

2.9.2008

MetroStarsin kaudesta on jäljellä enää kaksi ottelua. Ensi viikolla tiistaina pelataan viimeinen kotiottelu FC RAI/2:sta vastaan Heinäpään tekonurmella.

Sarja päättyy ensi viikon lauantaina otteluun FC Netsiä vastaan. Peli on siirretty isäntien toimesta Lintulasta Castreniin ja alkaa 1,5 h aiempaa myöhemmin eli klo 13:30.

Nelosen Oulun lohkon tilanne on jännittävä. Kärjessä ovat tasapistein FC Nets ja OuJK, joka täydentää 20. pelikierroksen tänä iltana kohdatessaan FC Raahen. FC Kurenpojat on kolmantena ja MetroStars neljäntenä viisi pistettä kärjestä jääneenä.

MetroStarsin toiveet suorasta noususta ovat langanlaihat. Jos sattuu niin onnellisesti, että Metro ottaa täydet pisteet lopuista peleistään ja varsinkin kärkikaksikon otteet menevät totaalisesti penkin alle, voi se nostaa kädet pystyyn sarjanousun kunniaksi.

Kuten viimekin vuonna myös tällä kaudella sarjanousu saattaa irrota ykköspaikkaa heikommallakin sijoituksella. Kyseessä olisi sarjapaikan lunastaminen Kolmoseen täydennysmenettelyn kautta.

"Joku on vihjaillut, että meillä olisi sisäpiirin tietoa. Meillä ei ole sisäpiirin tietoa, vaan olettamukset lähtevät kuuntelemalla kanssakilpailijoita, tutkimalla historiaa ja tekemällä analyysejä nykyisestä tilanteesta", urheilutoimenjohtaja Raine Pernu kertoo.

Pernun mukaan siitä lähtien, kun Kolmonen palasi Pohjois-Suomen piirissä yhteen lohkoon, on joka vuosi jokin seura luopunut tai on tarvittu täydennysmenettelyä.

Tällekin kaudelle päädyttiin 11 joukkueeseen, kun Haukiputaan Heitto joutui tunnustamaan reaaliteetit liian koviksi. Toistuvista kabinettipeleistä huolimatta Pernu on voimakkaasti piirin laajuisen sarjan kannalla.

"Yksilohkoinen sarja on oma luomukseni piirin ajoilta. Jo silloin yhdistämisprosessissa lähdin liikkeelle, että sarjatoiminnan pitää muodostua putkesta eikä portaista. Kakkosen häntäpää ja Kolmosen kärki pystyvät silloin tasapäin kamppailemaan keskenään eikä sarjanousijan tie ylös ole liian karikkoinen."

"Kaksi- tai useampilohkoinen Kolmonen ei palvelisi kilpailullisesti, taloudellisesti tai organisatoorisesti kohti Kakkosta, vaan se olisi pohjoissuomalaiselle ruohonjuuritason kilpajalkapallolle kuin armonlaukaus omaan jalkaan", Pernu uskoo.

Urheilutoimenjohtaja myös muistuttaa, että Kolmosessa voi pelata harrastusmielessä mutta se ei ole harrastesarja. Sen on myös liitto todennut pääkallonpaikallaan ja päättänyt yhdistää joitakin lohkoja.

"Nykymuodossaan joillekin Kolmonen on liian kova pala nieltäväksi, mutta se on piirin pääsarja ja sellaisena sen status on pidettävä. Se johtaa väkisin luopumisiin, mutta se on hinta mahdollisimman korkeasta kilpailullisesta tasosta."