KETSUPPIPULLON KORKKI AUKESI

12.8.2008

Tehopakkaus Timo Heikkilä pahanteossa. Serdar Gür peesaa.
Tehopakkaus Timo Heikkilä pahanteossa. Serdar Gür peesaa.
Jori Miettinen taistelee loppuun saakka.
Jori Miettinen taistelee loppuun saakka.
Joonas Vaattovaara avasi maalitilinsä.
Joonas Vaattovaara avasi maalitilinsä.
Kuljetusliike Alajoki lähestyy Ajaxin maalia.
Kuljetusliike Alajoki lähestyy Ajaxin maalia.

MetroStarsille peräänkuulutettiin myötäistä puhuria, mutta se saikin melkoisen taifuunin taakseen. Joukkue hurjasteli Heinäpään aurinkoisessa illassa käsittämättömän 10-1 (6-1) voiton Ajax Sarkkirannasta.

Maalinteko-ongelmien kanssa syyskierroksen ajan paininut joukkue siis sai kerralla tukokset ketsuppipullostaan auki. Maaleja tuli niin liukuhihnatahtiin, että toivottavasti sisään jäi vielä osumia loppukauttakin ajatellen.

Jo ottelun alusta lähtien pelin suunta oli selvä. Seitsemään ensimmäiseen minuuttiin pelkästään kulmapotkuja MetroStars hankki itselleen neljä. Teemu Kärenlampi lopulta vapautti joukkueen henkisestä piinasta ja Metron peli vapautui lopullisesti.

Taukoon mennessä runsaslukuinen yleisö sai todistaa seitsemän osuman syntymistä. Paussin jälkeen tahti hiukan hiljeni, mutta vielä kahdella loppuminuuttien osumalla MetroStars sai kaksinumeroisen lukeman rikki.

MetroStarsista ei tänään heikkoa lenkkiä löytynyt. Timo Heikkilä nousi eturintamasta esiin neljällä maalillaan ja kahdella maaliin johtaneella syötöllään. Ilahduttavaa oli myös nähdä OLS A:sta siirtyneen Jori Miettisen todella positiivinen suoritus ensimmäisessä avauskokoonpanon ottelussaan.

Miettinen kirjautti itselleen yhden maalin ja kaksi syöttöä. Lisäksi hän teki esityön yhteen Heikkilän osumaan, jossa maalivahti ehti saada kätensä väliin ja näin kolmas syöttö valui tilastoista pois.

Pisteille pääsivät myös Janne Myllylä (1+1), Joonas Vaattovaara (1+0), Mikko Rantala (1+0), Markus Alajoki (1+0), Teemu Kärenlampi (1+0) sekä Serdar Gür (0+2) ja Joonas Sohlo (0+1). Lukuisista osumista ehkä parhaiten jäi mieleen  Myllylän tykitys Sohlon olutpullon korkuiseen syöttöön.

Heikkilän ja Miettisen lisäksi tilastojen ulkopuolelta erittäin vahvan näytön antoivat Jaakko Kovalainen oikeana puolustajana ja Teemu Kärenlampi keskikentällä, mutta kuten sanottua MetroStarsista ei tänään heikkoa lenkkiä löytynyt.

"Olipa hieno ottelu", säteili MetroStarsin valmentaja Emmanuel Etchu.

"Saimme tempoa takaisin ja onneakin oli mukana. Neljään viimeistä peliä ovat olleet vaikeita, joten tämä toi rutkasti lisää itseluottamusta."

Itseluottamusta tarvitaankin, sillä varsinainen sota alkaa vasta nyt. Tänäinen voitto piti MetroStarsin kärkihaaveet elossa, joten nyt työ eron kuromiseksi voidaan aloittaa. Metro nousi sarjataulukossa neljänneksi kuuden pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta FC Kurenpojista. Välissä ovat myös FC Nets ja OuJK. 

Haastetta on seuraavaksi tarjolla reilun viikon päästä, kun MetroStars matkustaa FC Raahen vieraaksi. Ottelusta ei takuulla tule helppo, sillä perinteisesti matkapeleihin parhaan mahdollisen kokoonpanon kerääminen on ollut hankalampaa.

Tämän päivän voiton nollaamisessa on myös henkisen puolen valmennuksella töitä, sillä vanhoilla meriiteillä ei tulevia pelejä voiteta. Ei siis parane aliarvioida FC Raahea vastustajana. Johan se on Metron kerran tälle kaudelle lyönyt.

 Kuvat: (C) 2008, Kari Väre

 Ti 12.08.2008, Heinäpään tekonurmi
 Nelonen, Oulun lohko

MetroStars - Ajax Sarkkiranta   10-1 (6-1)
11. 1-0 Teemu Kärenlampi
16. 2-0 Timo Heikkilä
26. 3-0 Timo Heikkilä
31. 3-1 Arto Sykkö
36. 4-1 Janne Myllylä
37. 5-1 Timo Heikkilä
41. 6-1 Timo Heikkilä
55. 7-1 Markus Alajoki
61. 8-1 Jori Miettinen
89. 9-1 Joonas Vaattovaara
90. 10-1 Mikko Rantala
Yleisöä: 39
Erotuomari: Janno Juttula

 MetroStars 
Avauskokoonpano Vaihdot
HAUTAJÄRVI Aarne
HEIKKILÄ Jari
HEIKKILÄ Timo -58 +74
KOVALAINEN Jaakko -64
KÄRENLAMPI Teemu
MIETTINEN Jori -64
MIKKONEN Juho
MYLLYLÄ Janne
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv)  
RANTALA Mikko -46 +64
SOHLO Joonas -46
Vaihtopelaajat
ALAJOKI Markus +46 -74
ETCHU Emmanuel
GÜR Serdar +46
KUUSELA Jesse +64
VAATTOVAARA Joonas +58